Stołówka szkolna

OBIADY 

Dyrektor szkoły informuje, że koszt obiadów we wrześniu dla uczniów wynosi 94,50,  a dla pracowników pedagogicznych 175,77  (ilość obiadów w miesiącu 21).  Cena jednego obiadu dla uczniów wynosi 4,50, a dla pracowników pedagogicznych 8,37 (od 1.01.2021 nastąpiła zmiana stawki żywieniowej).

Wpłat dokonywać można wyłącznie drogą elektroniczną w dniach 1 – 9 września.

     WPŁATY PROSZĘ PRZEKAZYWAĆ WYŁĄCZNIE PRZELEWEM NA NR KONTA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W PILE:

46 1020 3844 0000 1802 0139 2224               

Poniżej znajdziecie państwo zgłoszenie dla rodziców dzieci korzystających z wyżywienia na stołówce szkolnej. Prosimy, aby każdy rodzic wypełnił i zwrócił do nas, zwłaszcza potrzebne są aktualne dane i nr kont rodziców.

KARTA ZGŁOSZENIA DZIECKA NA OBIAD

 

Wypełnione karty, proszę zwracać do intendenta.

 

Jadłospis na Wrzesień 2021 – obiady

Czwartek

2.09.2021

Zupa kalafiorowa,

Spaghetti po bolońsku z serem, kompot śliwkowy, banan

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca,
Piątek

3.09.2021

Zupa ogórkowa,

 Paluszki rybne, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, napar z mięty

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, ryba
Poniedziałek

6.09.2021

Zupa krupnik

, Makaron z kurczakiem i szpinakiem,

sos czosnkowy, kompot wiśniowy, nektarynka

Alergeny: gluten,  nabiał, seler,
Wtorek

7.09.2021

Zupa wiedeńska,

Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, kompot truskawkowy

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, jaja
Środa

8.09.2021

Zupa z fasolki szparagowej,

Szynka w sosie, kopytka, buraczki, kompot agrestowy, winogron

Alergeny: seler, nabiał,   gorczyca,
Czwartek

9.09.2021

Zupa grochowa,

Naleśniki z twarogiem z sosem truskawkowym, napar z melisy

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, jaja
Piątek

10.09.2021

Zupa pomidorowa z ryżem

Ryba pieczona, ziemniaki, surówka z młodej kapusty, woda z cytryną, śliwki

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, ryba
Poniedziałek

13.09.2021

Zupa jarzynowa,

Ryż na mleku z musem jabłkowym, woda z miętą, banan

Alergeny: gluten, nabiał, seler, gorczyca,
Wtorek

14.09.2021

Zupa koperkowa z zacierką,

Kotlet pożarski, ziemniaki, sałata ze śmietaną, kompot wieloowocowy

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, jaja
Środa

15.09.2021

Zupa brokułowa

, Boeuf  Strogonow, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot truskawkowy, śliwki

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał
Czwartek

16.09.2021

Zupa owocowa z makaronem,

Kurczak w sosie curry, ziemniaki, marchewka z ananasem,

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca,
Piątek

17.09.2021

Zupa łososiowa,

 Pierogi z twarogiem z sosem waniliowym, kompot śliwkowy, jabłka

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, ryba
Poniedziałek

20.09.2021

Rosół z makaronem,

 Nuggetsy, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, napar z melisy,

Alergeny: gluten,  jaja, nabiał, seler
Wtorek

21.09.2021

Zupa ogórkowa,

 Makaron carbonara z boczkiem, kompot z czarnej porzeczki

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca,
Środa

22.09.2021

Zupa gulaszowa,

 Placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot agrestowy, mus owocowy

Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca, jaja
Czwartek

23.09.2021

Zupa neapolitańska z makaronem

Leczo z cukinii, ryż, kompot jabłkowy

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten,  
Piątek

24.09.2021

Zupa wiosenna,

Śledź w śmietanie z warzywami, ziemniaki, kompot  wiśniowy, gruszka

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, ryba  
Poniedziałek

27.09.2021

Zupa kapuśniak,

Makaron z twarogiem, woda z cytryną i miodem, actimel

Alergeny: gluten, nabiał, seler  
Wtorek

28.09.2021

Barszcz czerwony z makaronem, 

Udko pieczone, ziemniaki, bukiet warzyw kompot truskawkowy

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten  
Środa

29.09.2021

Zupa grysikowa,

 Pieczeń rzymska, ziemniaki, kapusta czerwona zasmażana,  kompot jabłkowy

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten, jaja  
Czwartek

30.09.2021

Zupa pieczarkowa,

 Bitki wieprzowe, sałatka z ogórka kiszonego, kasza gryczana, czekolada

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten  

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult 

    2. Skorupiaki i produkty pochodne
    3. Jaja i produkty pochodne
    4. Ryby i produkty pochodne
    5. Soja i produkty pochodne
    6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
    7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje
    8. Seler i produkty pochodne
    9. Gorczyca i produkty pochodne
    10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im.Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020                                                                                 

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2020

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19