Stołówka szkolna

OBIADY 

Dyrektor szkoły informuje, że koszt obiadów w styczniu wynosi 45,00.  Cena jednego obiadu dla uczniów wynosi 4,50, a dla pracowników pedagogicznych 8,37 (od 1.01.2021 nastąpiła zmiana stawki żywieniowej).

Wpłat dokonywać można wyłącznie drogą elektroniczną w dniach 18-21 stycznia.

Klasy IV-VIII nie wpłacają pieniędzy z powodu nauki zdalnej. 

     WPŁATY PROSZĘ PRZEKAZYWAĆ PRZELEWEM NA NR KONTA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W PILE:

46 1020 3844 0000 1802 0139 2224                                                                       

Jadłospis na obiady – styczeń 2021

Poniedziałek

18.01.2021

Barszcz ukraiński,

Makaron z twarogiem, kompot agrestowy, banan

Alergeny: nabiał, jaja, seler, gorczyca, glutem
Wtorek

19.01.2021

Rosół z makaronem Potrawka z kurczaka, ryż, marchewka z groszkiem, kompot wiśniowy, mandarynka Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten
Środa

20.01.2021

Zupa neapolitańska z zacierką,

Schab duszony w sosie w jarzynach, kasza pęczak

kompot wieloowocowy

Alergeny: gluten, ryba, nabiał, seler
Czwartek

21.01.2021

Zupa meksykańska

Pierogi leniwe z sosem waniliowym, surówka z marchwi

i ananasa, kompot truskawkowy

Alergeny: gluten, jaja seler, nabiał, gorczyca
Piątek

22.01.2021

Zupa z brokułów, Śledź w śmietanie z warzywami, ziemniaki, kompot malinowy, pomarańcza Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, ryba
Poniedziałek

25.01.2021

Zupa owocowa

Fasolka po bretońsku, ziemniaki, kiwi

Alergeny: nabiał, gluten, jaja ,gorczyca
Wtorek

26.01.2021

Zupa ogórkowa Kotlet pożarski, ziemniaki, bukiet warzyw, kompot jabłkowy, Alergeny: seler, nabiał, jaja, gorczyca, gluten
Środa

27.01.2021

Zupa z białej kapusty, Szynka w sosie własnym, buraczki, kasza gryczana,  kompot śliwkowy, mandarynki Alergeny: gluten, gorczyca, seler
Czwartek

28.01.2021

Zupa gulaszowa,

Makaron z sosem carbonara, kompot z czarnej porzeczki

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał
Piątek

29.01.2021

Zupa łososiowa Naleśniki z twarogiem i sosem truskawkowym, woda z cytryną i  miodem, jabłka

 

Alergeny: seler, gluten, jaja, gorczyca, nabiał,

ryba

 

 

    Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
    1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult
    2. Skorupiaki i produkty pochodne
    3. Jaja i produkty pochodne
    4. Ryby i produkty pochodne
    5. Soja i produkty pochodne
    6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
    7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje
    8. Seler i produkty pochodne
    9. Gorczyca i produkty pochodne
    10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im.Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020                                                                                 

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2020

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19