Stołówka szkolna

OBIADY 

Dyrektor szkoły informuje, że koszt obiadów w czerwcu dla uczniów wynosi 70,00, a dla pracowników pedagogicznych 124,04 (ilość obiadów w miesiącu 14). Uczniowie klas I c i II a po odliczeniu wycieczki wpłacają 65,00.

Cena jednego obiadu dla uczniów wynosi 5,00, a dla pracowników pedagogicznych 8,86 (od 1.01.2022 nastąpiła zmiana stawki żywieniowej).

Wpłat dokonywać można wyłącznie drogą elektroniczną w dniach 1 –  7 czerwca.

     WPŁATY PROSZĘ PRZEKAZYWAĆ WYŁĄCZNIE PRZELEWEM NA NR KONTA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W PILE:

46 1020 3844 0000 1802 0139 2224               

Poniżej znajdziecie państwo zgłoszenie dla rodziców dzieci korzystających z wyżywienia na stołówce szkolnej. Prosimy, aby każdy rodzic wypełnił i zwrócił do nas, zwłaszcza potrzebne są aktualne dane i nr kont rodziców. Karty składamy jednorazowo.

KARTA ZGŁOSZENIA DZIECKA NA OBIAD

Wypełnione karty, proszę zwracać do intendenta. 

 

Jadłospis na czerwiec – 2022 – obiady

Środa

01.06.2022

Zupa grochówka, chleb zwykły,

Kiełbaska z grilla, ketchup, ogórek świeży,

woda z cytryną i miętą

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten
Czwartek

02.06.2022

Botwinka z ziemniakami

Łazanki z kapustą i boczkiem, kompot agrestowy, banan

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, jaja
Piątek

03.06.2022

Zupa brokułowa,

Śledź w śmietanie z warzywami, ziemniaki, kompot wieloowocowy

Alergeny: gluten,  nabiał, seler, gorczyca, ryba
Poniedziałek

06.06.2022

Zupa ogórkowa

Spaghetti po bolońsku z serem, napar z melisy, jabłka

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał,jaja
Wtorek

07.06.2022

Zupa z fasolki szparagowej

Bigos z młodej kapusty, ziemniaki, kompot wiśniowy ,banan

Alergeny: seler, nabiał,   gorczyca, gluten
Środa

08.06.2022

Zupa grysikowa

Kotleciki drobiowe, ziemniaki, mizeria, kompot truskawkowy

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten, jaja
Czwartek

09.06.2022

Zupa koperkowa z ryżem

Roladki drobiowe w sosie własnym, ryż, surówka z marchewki i ananasa, kompot śliwkowy

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten ,jaja
Piątek

10.06.2022

Zupa pomidorowa z makaronem

Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, napar z mięty

Alergeny: gluten, nabiał, seler, gorczyca, jaja, ryba
Poniedziałek

13.06.2022

Rosół z makaronem,

Potrawka z kurczak, marchewka z groszkiem, ryż, kompot malinowy, actimel

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, jaja,nabiał
Wtorek

14.06.2022

Chłodnik z jajkiem,

Naleśniki z twarogiem i dżemem, kompot z czarnej porzeczki

Alergeny :seler, gluten, jaja
Środa

15.06.2022

Zupa jarzynowa

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z kapusty młodej z koprem , kompot agrestowy, jabłka

Alergeny: gluten, gorczyca,  seler, nabiał, jaja
Poniedziałek

20.06.2022

Zupa meksykańska

Ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot wiśniowy, soczek marchewkowy

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca
Wtorek

21.06.2022

Zupa neapolitańska z zacierką

Udko duszone, ziemniaki, sałatka z pomidorów, lemoniada cytrynowa

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, jaja
Środa

22.06.2022

Zupa z młodej kapusty,

Szynka w sosie własnym, kasza jęczmienna, buraczki, kompot śliwkowy

Alergeny: gluten, nabiał, seler, gorczyca

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im.Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020                                                                                 

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19