Stołówka szkolna

OBIADY

Dyrektor szkoły informuje, że koszt obiadów w marcu wynosi  99,00,00zł.  Cena jednego obiadu dla uczniów wynosi 4,50, a dla pracowników pedagogicznych 8,29 (od 1.01.2020 nastąpiła zmiana stawki żywieniowej).

Wpłat dokonywać można wyłącznie u intendenta szkoły (II piętro, pokój 38) w dniach 2, 3, 4, 5   marca w godzinach 7.00 – 15.00. Wpłat można dokonywać w budynku przy al. Niepodległości i przy ul. Kujawskiej.                                                                            

Jadłospis na marzec 2020 – obiady

Poniedziałek

2.03.2020

Zupa kalafiorowa,

Wątróbka drobiowa, ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego z miodem, kompot truskawkowy, pomarańcza

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja, gluten
Wtorek

3.03.2020

Zupa gulaszowa,

Łazanki z kapustą i boczkiem, kompot malinowy, banan

Alergeny: gorczyca, seler, gluten
Środa

4.03.2020

Rosół z makaronem,

Filet drobiowy, marchewka z groszkiem, ziemniaki, kompot z czarnej porzeczki, kiwi

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, gluten, jaja
Czwartek

5.03.2020

Zupa pomidorowa z ryżem

Karkówka w sosie własnym, kluski śląskie, kapusta czerwona gotowana, kompot agrestowy, jabłko

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja, gluten
Piątek

6.03.2020

Zupa łosiowa, Ryż z sosem malinowym na jogurcie naturalnym, napar z mięty, gruszka Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, gluten, ryba
Poniedziałek

9.03.2020

Zupa krupnik,

Makaron ze szpinakiem i kurczakiem, sos czosnkowy, kompot śliwkowy, banan

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja, gluten
Wtorek

10.03.2020

Zupa z brokułów,

Pieczeń rzymska, kasza gryczana, buraczki, kompot wiśniowy, actimel

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, gluten, jaja
Środa

11.03.2020

Żurek z kiełbasą i jajkiem,

Naleśniki z jabłkiem i wanilią, woda z cytryną i miodem, batonik zbożowy

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja, jaja
Czwartek

12.03.2020

Zupa wiedeńska,

Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy ,pomarańcz

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja, gluten, jaja
Piątek

13.03.2020

Zupa z fasolki szparagowej

Śledź w sosie tatarskim, ziemniaki, kompot malinowy, mandarynka

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja, gluten, ryba
Poniedziałek

16.03.2020

Zupa owocowa z makaronem,

Gulasz drobiowy w sosie curry, ryż, brokuł z wody, serek fantazja

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja, gluten
Wtorek

17.03.2020

Zupa pieczarkowa z zacierką,

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, surówka z kapusty pekińskiej, kompot agrestowy, gruszka

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja
Środa

18.03.2020

Zupa ogórkowa,

Udko pieczone, ziemniaki, surówka z marchwi i pomarańcza, kompot wiśniowy, jabłko

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja, gluten
Czwartek

19.03.2020

Barszcz ukraiński,

Makaron z twarogiem, kompot truskawkowym, banan

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, gluten
Piątek

20.03.2020

Zupa jarzynowa,

Hamburger rybny z groszkiem, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i jabłka, woda H2Owoc

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja, gluten, ryba, jaja
Poniedziałek

23.03.2020

Zupa krem z brokuł, groszek ptysiowy,

Kiełbasa w sosie pomidorowym i makaronem, kompot z czarnej porzeczki, banan

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja, gluten
Wtorek

24.03.2020

Zupa kapuśniak,

Nuggetsy, ziemniaki, fasolka szparagowa, napar z melisy

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja, jaja
Środa

25.03.2020

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym,

Pulpety drobiowe w sosie koperkowym, ryż surówka wiosenna, woda z cytryną, mus owocowy

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja, gluten, jaja
Czwartek

26.03.2020

Zupa grochowa, Pierogi leniwe z sosem waniliowym, surówka z marchwi i ananasa, kompot malinowy Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, gluten, jaja
Piątek

27.03.2020

Zupa neapolitańska,

Ryba w cieście, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i ogórka kiszonego, kompot śliwkowy

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja, gluten, ryba, jaja
Poniedziałek

30.03.2020

Barszcz czerwony z ziemniakami,

Makaron z sosem carbonara, kompot jagodowy

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja, gluten
Wtorek

31.03.2020

Zupa jarzynowa,

Fasolka po bretońsku, ziemniaki, woda cytryną, banan

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja, gluten

 

    Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
    1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult
    2. Skorupiaki i produkty pochodne
    3. Jaja i produkty pochodne
    4. Ryby i produkty pochodne
    5. Soja i produkty pochodne
    6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
    7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje
    8. Seler i produkty pochodne
    9. Gorczyca i produkty pochodne
    10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ