Stołówka szkolna

OBIADY

Dyrektor szkoły informuje, że koszt obiadów w lutym wynosi  67,50,00zł.  Cena jednego obiadu dla uczniów wynosi 4,50, a dla pracowników pedagogicznych 8,29 (od 1.01.2020 nastąpiła zmiana stawki żywieniowej).

Wpłat dokonywać można wyłącznie u intendenta szkoły (II piętro, pokój 38) w dniach 10, 11, 12  lutego w godzinach 7.00 – 15.00. Wpłat można dokonywać w budynku przy al. Niepodległości i przy ul. Kujawskiej.                                                                            

Jadłospis na luty 2020 – obiady

 

Poniedziałek

10.02.2020

Rosół z makaronem,

Potrawka z indyka, ryż, marchewka z groszkiem, kompot z czarnej porzeczki, jabłko

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja, gluten
Wtorek

11.02.2020

Zupa kalafiorowa,

Stek z cebulką, sałatka z ogórka kiszonego, ziemniaki, kompot wiśniowy, mandarynka

Alergeny: ryba, jaja, nabiał, seler, gorczyca, jaja
Środa

12.02.2020

Zupa pieczarkowa z ziemniakami,

Pieczeń z szynki, kasza gryczana, buraczki, kompot jagodowy, gruszka

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, soja
Czwartek

13.02.2020

Zupa meksykańska, pieczywo mieszane,

Racuchy drożdżowe z powidłami, napar z mięty, banan

Alergeny: gluten, jaja, nabiał, gorczyca
Piątek

14.02.2020

Zupa brokułowa,

Ryba w sosie pomidorowym, surówka z kiszonej kapusty i jabłka, ziemniaki, kompot wieloowocowy, serduszko czekoladowe,

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, ryba, jaja
Poniedziałek

17.02.2020

Zupa ziemniaczana,

Spaghetti po bolońsku z serem, kompot agrestowy, gruszka

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca
Wtorek

18.02.2020

Zupa wiedeńska,

Kotlet pożarski, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot malinowy, pomarańcza

Alergeny: gluten, seler, jaja, nabiał
Środa

19.02.2020

Zupa marchewkowa,

Schab duszony w sosie, bukiet warzyw, kasza pęczak, kompot owocowy, serek fantazja

Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca
Czwartek

20.02.2020

Zupa z fasolki szparagowej,

Pierogi ruskie, kapusta zasmażana, kompot wieloowocowy, pączek

Alergeny: nabiał, jaja, seler, gorczyca
Piątek

21.02.2020

Zupa neapolitańska,

Ryba po grecku, ziemniaki, kompot truskawkowy, jabłko

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, ryba
Poniedziałek

24.02.2020

Zupa ryżowa,

Bigos, ziemniaki, kompot jagodowy, kiwi

Alergeny: gluten,   nabiał, seler gorczyca
Wtorek

25.02.2020

Zupa ogórkowa,

Bitki z indyka, ryż, fasolka szparagowa, kompot czereśniowy, banan

Alergeny: nabiał,   seler, gorczyca
Środa

26.02.2020

Barszcz czerwony z makaronem,

Ryba pieczona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i kukurydzy, kompot wieloowocowy, gruszka

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, ryba
Czwartek

27.02.2020

Zupa krem z zielonego groszku, groszek ptysiowy,

Nuggetsy, ziemniaki, surówka z marchewki i ananasa, woda z cytryną, serek homogenizowany

Alergeny: gluten, jaja, nabiał, seler
Piątek

28.02.2020

Zupa pomidorowa z makaronem,

Pulpety wieprzowe po królewsku w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka colesław, melisa

z pomarańczą, mandarynka

Alergeny: gluten,   jaja, nabiał, seler

 

    Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
    1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult
    2. Skorupiaki i produkty pochodne
    3. Jaja i produkty pochodne
    4. Ryby i produkty pochodne
    5. Soja i produkty pochodne
    6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
    7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje
    8. Seler i produkty pochodne
    9. Gorczyca i produkty pochodne
    10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ