Stołówka szkolna

OBIADY

Dyrektor szkoły informuje, że koszt obiadów w październiku wynosi 99,00.  Cena jednego obiadu dla uczniów wynosi 4,50, a dla pracowników pedagogicznych 8,29 (od 1.01.2020 nastąpiła zmiana stawki żywieniowej).

Wpłat dokonywać można wyłącznie drogą elektroniczną w dniach 1-7 października. 

     WPŁATY PROSZĘ PRZEKAZYWAĆ PRZELEWEM NA NR KONTA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W PILE:

46102038440000180201392224                                                                       

Jadłospis na październik 2020 

Czwartek

1.10.2020

Zupa wiedeńska, Indyk w sosie śmietanowym, ryż, surówka z brokuła, kompot wieloowocowy, śliwka Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten
Piątek

2.10.2020

Pomidorowa z ryżem, Śledź z warzywami w śmietanie, ziemniaki, kompot truskawkowy, gruszka Alergeny: gluten, ryba, nabiał, seler
Poniedziałek

5.10.2020

Zupa z fasolki szparagowej, Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot z czarnej porzeczki, śliwka Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca,jaja
Wtorek

6.10.2020

Rosół z makaronem, Potrawka z kurczaka, ryż, marchewka z groszkiem, kompot malinowy, banan Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca
Środa

7.10.2020

Zupa meksykańska, Makaron z twarogiem, kompot wiśniowy, winogron Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten
Czwartek

8.10.2020

Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym, gulasz z szynki, kasza jęczmienna, kapusta czerwona zasmażana, kompot jabłkowy, gruszka Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten
Piątek

9.10.2020

Zupa owocowa z makaronem, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, jabłko Alergeny: gluten, ryba, seler, gorczyca
Poniedziałek

12.10.2020

Zupa kalafiorowa, Spaghetti z sosem bolońskim i serem, kompot agrestowy, banan Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Wtorek

13.10.2020

Barszcz czerwony z makaronem, Pulpety drobiowe w sosie koperkowym, bukiet warzyw, ziemniaki, kompot śliwkowy, mus owocowy Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, jaja
Środa

14.10.2020

Zupa jarzynowa, Kopytka z kapustą zasmażaną, kompot malinowy, winogron Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, jaja
Czwartek

15.10.2020

Zupa ryżowa, Nuggetsy drobiowe, ziemniaki, surówka

z selera, kompot malinowy, batonik zbożowy

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, jaja
Piątek

16.10.2020

Zupa z łososia, Naleśniki z twarogiem i sosem truskawkowym, woda z cytryną i miodem, gruszka Alergeny: gluten, ryba, jaja, nabiał, seler
Poniedziałek

19.10.2020

Zupa ogórkowa, Kotlet słoneczny, ziemniaki, mizeria,

kompot wiśniowy, banan

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja
Wtorek

20.10.2020

Krupnik z ziemniakami, Makaron z kurczakiem i szpinakiem, sos czosnkowy, kompot truskawkowy, gruszka Alergeny: seler, gluten,  gorczyca, nabiał
Środa

21.10.2020

Zupa wiosenna, Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z buraczków i jabłka, kompot śliwkowy, actimel Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, jaja
Czwartek

22.10.2020

Zupa koperkowa z ryżem, Bitki wołowe w sosie własnym, sałatka z ogórka kiszonego z miodem, kasza gryczana, kompot wieloowocowy jabłko Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten
Piątek

23.10.2020

Zupa neapolitańska z zacierką, Ryba w cieście, ziemniaki, surówka z brokuła, kompot z czarnej porzeczki, sok marchewkowy Alergeny: gluten, ryba, jaja, nabiał, seler
Poniedziałek

26.10.2020

Pomidorowa z makaronem, Udko drobiowe, ziemniaki, surówka z marchwi i ananasa, napar z mięty, deser z kaszki manny Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał
Wtorek

27.10.2020

Grochówka na mięsie, Placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot malinowy, banan Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca
Środa

28.10.2020

Zupa pieczarkowa z ziemniakami, Schab po żydowsku, ziemniaki, ogórek kiszony, woda z miodem i cytryną, mus owocowy Alergeny: nabiał, seler, gorczyca
Czwartek

29.10.2020

Żurek z jajkiem i białą kiełbasą, Pierogi ruskie, kapusta zasmażana, kompot z czarnej porzeczki, jabłko Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, jaja
Piątek

30.10.2020

Zupa jarzynowa, Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot agrestowy, batonik zbożowy Alergeny: gluten, ryba, jaja, nabiał, seler

 

 

    Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
    1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult
    2. Skorupiaki i produkty pochodne
    3. Jaja i produkty pochodne
    4. Ryby i produkty pochodne
    5. Soja i produkty pochodne
    6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
    7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje
    8. Seler i produkty pochodne
    9. Gorczyca i produkty pochodne
    10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im.Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020                                                                                 

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2020

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19