Stołówka szkolna

OBIADY 

Dyrektor szkoły informuje, że koszt obiadów w kwietniu wynosi 40,00.  Cena jednego obiadu dla uczniów wynosi 4,50, a dla pracowników pedagogicznych 8,37 (od 1.01.2021 nastąpiła zmiana stawki żywieniowej).

Wpłat dokonywać można wyłącznie drogą elektroniczną w dniach 1-4 marca.

Klasy IV-VIII nie wpłacają pieniędzy z powodu nauki zdalnej. 

     WPŁATY PROSZĘ PRZEKAZYWAĆ PRZELEWEM NA NR KONTA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W PILE:

46 1020 3844 0000 1802 0139 2224                                                                       

Jadłospis na kwiecień-  2021 – obiady

Poniedziałek

19.04.2021

Zupa pieczarkowa, gulasz drobiowy, surówka colesław,

ryż, kompot z czarnej porzeczki, jabłko

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca,
Wtorek

20.04.2021

Barszcz ukraiński,

Pierogi leniwe ze śmietaną, kompot truskawkowy, 

Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca, jajka
Środa

21.04.2021

Zupa brokułowa, Spaghetti po bolońsku z serem,

kompot agrestowy, banan

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten
Czwartek

22.04.2021

Zupa neapolitańska z zacierką, Kotlet pożarski, fasolka szparagowa, ziemniaki, kompot śliwkowy, pomarańcza Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, jajka  
Piątek

23.04.2021

Zupa wiosenna, Ryba po grecku, ziemniaki,

kompot wiśniowy,

Alergeny: gluten, ryby, nabiał, seler, gorczyca  
Poniedziałek

26.03.2021

Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka, marchewka z groszkiem, kompot malinowy, banan Alergeny: gluten, seler,  nabiał  
Wtorek

27.04.2021

Zupa z fasolki szparagowej, bitki wieprzowe, kasza gryczana, buraczki gotowane, kompot wieloowocowy, Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca  
Środa

28.04.2021

Zupa ryżowa,  kotlet schabowy, mizeria, ziemniaki, kompot z czarnej porzeczki, kiwi Alergeny: seler,  gluten, gorczyca, nabiał, jajka  
Czwartek

29.04.2021

Zupa gulaszowa, makaron z sosem truskawkowym, kompot jabłkowy, Alergeny: seler, gluten, gorczyca, jajka  
Piątek

30.04.2021

Zupa jarzynowa, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki, kompot agrestowy, jabłko Alergeny: seler, nabiał, gluten, ryby, gorczyca, jajka  

 

    Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult 

    2. Skorupiaki i produkty pochodne
    3. Jaja i produkty pochodne
    4. Ryby i produkty pochodne
    5. Soja i produkty pochodne
    6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
    7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje
    8. Seler i produkty pochodne
    9. Gorczyca i produkty pochodne
    10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im.Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020                                                                                 

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2020

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19