OBIADY
Dyrektor szkoły informuje, że koszt obiadów w styczniu wynosi 45,00. Cena jednego obiadu dla uczniów wynosi 4,50, a dla pracowników pedagogicznych 8,37 (od 1.01.2021 nastąpiła zmiana stawki żywieniowej).
Wpłat dokonywać można wyłącznie drogą elektroniczną w dniach 18-21 stycznia.
Klasy IV-VIII nie wpłacają pieniędzy z powodu nauki zdalnej.
WPŁATY PROSZĘ PRZEKAZYWAĆ PRZELEWEM NA NR KONTA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W PILE:
46 1020 3844 0000 1802 0139 2224
Jadłospis na obiady – styczeń 2021
Poniedziałek
18.01.2021 |
Barszcz ukraiński,
Makaron z twarogiem, kompot agrestowy, banan |
Alergeny: nabiał, jaja, seler, gorczyca, glutem |
Wtorek
19.01.2021 |
Rosół z makaronem Potrawka z kurczaka, ryż, marchewka z groszkiem, kompot wiśniowy, mandarynka | Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten |
Środa
20.01.2021 |
Zupa neapolitańska z zacierką,
Schab duszony w sosie w jarzynach, kasza pęczak kompot wieloowocowy |
Alergeny: gluten, ryba, nabiał, seler |
Czwartek
21.01.2021 |
Zupa meksykańska
Pierogi leniwe z sosem waniliowym, surówka z marchwi i ananasa, kompot truskawkowy |
Alergeny: gluten, jaja seler, nabiał, gorczyca |
Piątek
22.01.2021 |
Zupa z brokułów, Śledź w śmietanie z warzywami, ziemniaki, kompot malinowy, pomarańcza | Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca, ryba |
Poniedziałek
25.01.2021 |
Zupa owocowa
Fasolka po bretońsku, ziemniaki, kiwi |
Alergeny: nabiał, gluten, jaja ,gorczyca |
Wtorek
26.01.2021 |
Zupa ogórkowa Kotlet pożarski, ziemniaki, bukiet warzyw, kompot jabłkowy, | Alergeny: seler, nabiał, jaja, gorczyca, gluten |
Środa
27.01.2021 |
Zupa z białej kapusty, Szynka w sosie własnym, buraczki, kasza gryczana, kompot śliwkowy, mandarynki | Alergeny: gluten, gorczyca, seler |
Czwartek
28.01.2021 |
Zupa gulaszowa,
Makaron z sosem carbonara, kompot z czarnej porzeczki |
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał |
Piątek
29.01.2021 |
Zupa łososiowa Naleśniki z twarogiem i sosem truskawkowym, woda z cytryną i miodem, jabłka
|
Alergeny: seler, gluten, jaja, gorczyca, nabiał,
ryba |
- Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
- 1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult
- 2. Skorupiaki i produkty pochodne
- 3. Jaja i produkty pochodne
- 4. Ryby i produkty pochodne
- 5. Soja i produkty pochodne
- 6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
- 7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje
- 8. Seler i produkty pochodne
- 9. Gorczyca i produkty pochodne
- 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
- REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr 12 /2020
Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5
im.Dzieci Polskich w Pile
z dnia 27 sierpnia 2020
REGULAMIN STOŁÓWKI
Szkoły Podstawowej nr 5
im. Dzieci Polskich w Pile
- Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną dla uczniów i pracowników szkoły.
2. Obiady wydawane są dla:
– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,
– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,
– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.
uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,
3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15
4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.
5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.
6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.
7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.
8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe
SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,
AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18
64-920 PIŁA
NR KONTA SZKOŁY:
46102038440000180201392224
9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata
NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2020
10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.
11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.
12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.
13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.
14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :
w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30
w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20
15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.
16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19