Stołówka

OBIADY

Dyrektor szkoły informuje, że koszt zakupu obiadów w czerwcu wynosi 52,50. Cena jednego obiadu wynosi 3,50.

Wpłat dokonuje się wyłącznie u intendenta szkoły (II piętro, pokój 38) w dniach 1, 2, 5 czerwca w godzinach 7.00 – 15.00.                                  

JADŁOSPIS – CZERWIEC 2017                               

                                                                                                                           Alergeny

Czwartek

1.06.2017

Zupa gulaszowa, pieczywo mieszane,

Makaron z sosem owocowym, woda z cytryną i miodem

1, 5, 6, 8
Piątek

2.06.2017

Zupa z zielonego groszku, pieczywo mieszane,

Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z  młodej kiszonej kapusty, kompot śliwkowy

1, 3, 4, 5, 6, 8
Poniedziałek

5.06.2017

Zupa pomidorowa z ryżem,

Udko pieczone, ziemniaki, mizeria z ogórka świeżego z kopem, kompot wieloowocowy

1, 5, 6, 8
Wtorek

6.06.2017

Zupa neapolitańska, pieczywo mieszane,

Bitki w sosie, kasza jęczmienna, surówka z młodej kapusty, napar herbaciany z cytryną

1, 5, 6, 8
Środa

7.06.2017

Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane,

Nuggetsy, frytki, surówka z marchewki i jabłek

1, 3, 5, 6, 8
Czwartek

8.06.2017

Zupa kalafiorowa, pieczywo mieszane,

Łazanki z kapusta zasmażaną z mięsem, kompot truskawkowy

1, 5, 6, 8
Piątek

9.06.2017

Zupa z fasolki szparagowej na mięsie, pieczywo mieszane,

Śledź w sosie tatarskim, ziemniaki, kompot wieloowocowy

1, 3, 4, 5, 6, 8
Poniedziałek

12.06.2017

Krupnik, pieczywo mieszane,

Wątróbka z cebulką z dodatkiem jabłka, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot wiśniowy

1, 5, 6, 8
Wtorek

13.06.2017

Barszcz biały, pieczywo mieszane,

Schab ze śliwką, ziemniaki, sałata winegret, kompot wiśniowy

1, 5, 6, 8
Środa

14.06.2017

Zupa owocowa z muszelkami,

Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot porzeczkowy

3, 6
Piątek

16.06.2017

Zupa ziemniaczana na mięsie, pieczywo mieszane,

Ryż na mleku z musem jabłkowym cukrem trzcinowym i cynamonem,

1, 5, 6, 8
Poniedziałek

19.06.2017

Rosół z makaronem,

Kotlet pożarski, ziemniaki, mizeria z ogórków, napar z mięty

1, 3, 5, 8
Wtorek

20.06.2017

Zupa brokułowa, pieczywo mieszane,

Spaghetti z sosem bolońskim i serem, napar herbaciany

1, 5, 6, 8
Środa

21.06.2017

Żurek na białej kiełbasie, pieczywo mieszane,

Naleśniki na słodko z twarogiem i dżemem, woda z cytryną i miodem

1, 3, 5, 6, 8
Czwartek

22.06.2017

Zupa meksykańska, pieczywo mieszane,

Chłodnik z jajkiem, ziemniaki, kompot truskawkowy

1, 3, 5, 6, 8

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Soja i produkty pochodne
  6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
  7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje
  8. Seler i produkty pochodne
  9. Gorczyca i produkty pochodne
  10.  Nasiona sezamu i produkty pochodne