Zdrowe i kolorowe szaszłyki

W ramach programu ,, Owoce i warzywa w szkole” uczniowie klasy III a przygotowali warsztaty kulinarne promujące zdrowe odżywianie. Wiedzą, że bardzo ważną rolę w diecie każdego człowieka odgrywają owoce i warzywa. Doskonale orientują się również, w  jakich  ilościach należy je spożywać. W związku z tym trzecioklasiści postanowili przygotować bardzo kolorowe i pyszne II śniadanie. W tym celu przynieśli do klasy mnóstwo świeżych, pachnących owoców pochodzących nie tylko z naszego kraju. Na stołach zagościły również pyszności z różnych stron świata. Znalazły się wśród nich: truskawki, borówki. kiwi, banany, mandarynki czy gruszki. Kolorowe owoce mieniły się w oczach, a ich zapachy unosiły się w całej sali. Dzieci wykonały z nich kolorowe, pyszne szaszłyki, które z wielkim apetytem zjadły na śniadanie. Uczta była ogromna, kolorowa i pełna witamin!