Pstrokate sałatki

W poniedziałek 30 października drugoklasiści podczas warsztatów kulinarnych przygotowywali w stołówce szkolnej kolorowe sałatki z warzyw.Jesień przynosi w darze wiele smakołyków. Na pewno są nimi owoce i warzywa. O tym, jak ważne jest odpowiednie odżywianie oraz jaką rolę odgrywają witaminy występujące w owocach i warzywach doskonale wiedzą już uczniowie klas drugich. Systematycznie poszerzają swoje wiadomości i doskonalą umiejętności dotyczące tej tematyki w ramach realizacji programu „Mleko, owoce i warzywa w szkole „.

W ramach tego programu właśnie drugoklasiści wykonywali pełne witamin sałatki. Wszystkie dzieci sumiennie i z zaangażowaniem robiły swoje warzywne „cudeńka”. Po skończonej pracy przy wspólnym stole przystąpiono do ich degustacji. Smaczne, kolorowe, a przede wszystkim zdrowe sałatki urozmaiciły drugie śniadanie.

Wszystkim polecamy i zachęcamy do przygotowywania różnorodnych „pstrokatych” sałatek.