8 listopada uczniowie klas I – III po raz drugi włączyli się w ogólnopolski Dzień Zdrowego Żywienia. Są świadomi, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dzięki któremu mają energię do nauki, lepszą koncentrację na zajęciach i siłę do zabawy. Wraz z rodzicami przygotowali warsztaty kulinarne „ŚNIADANIE DAJE MOC”. Na pięknie przygotowanych stołach pojawiły się zdrowe i smaczne produkty. Dzieci miały radość nie tylko z dzielenia się z innymi, ale także spróbowały nowych smaków, które lubią ich koleżanki i koledzy. Na stole królowały nie tylko warzywa i owoce, ale także twarogi i miód. Uczniowie spróbowali także pieczywa, które na tę okazję upiekła jedna z mam. Śniadanie wszystkim bardzo smakowało i dzieci postanowiły, że na wiosnę znów przygotują taki posiłek, aby ponownie zasiąść do wspólnego stołu.
D. Dobrowolska
>>zobacz zdjęcia<<