OBIADY
ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY W KWIETNIU 2024
UCZNIOWIE (ilość obiadów 20) – 140,00
NAUCZYCIELE – 244,00
WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE od 2 do 10 kwietnia 2024
STAWKA ŻYWIENIOWA OBIADU ABONAMENTOWEGO WYNOSI
UCZNIOWIE – 7,00 zł
NAUCZYCIELE – 12,20 zł
WPŁATY PROSZĘ PRZEKAZYWAĆ WYŁĄCZNIE PRZELEWEM NA NR KONTA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W PILE:
46 1020 3844 0000 1802 0139 2224
W tytule przelewu należy zamieścić informację:
Wpłata za obiady za miesiąc grudzień 2023 r., imię i nazwisko dziecka oraz klasę.
Rodziców dzieci korzystających ze stołówki prosimy o wypełnienie karty zgłoszenia
Jadłospis na kwiecień
Środa
03.04.2024 |
Zupa koperkowa z zacierką, pieczywo mieszane
Makaron spaghetti po bolońsku, woda z cytryną, gruszka |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja |
Czwartek
04. 04.2024 |
Zupa wiosenna
Nuggetsy, ziemniaki, sałata ze śmietaną, kompot wieloowocowy, banan |
Alergeny: gluten, nabiał, seler, jaja |
Piątek
05.04.2024 |
Zupa owocowa
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, napar z melisy, jabłko |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, ryba |
Poniedziałek
08.04.2024 |
Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane
Kopytka z kapustą zasmażaną i boczkiem, kompot truskawkowy, pomarańcza |
Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca |
Wtorek
09.04.2024 |
Zupa neapolitańska
Kotlet pożarski ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot agrestowy |
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten ,jaja |
Środa
10.04.2024 |
Zupa grysikowa
Pieczeń rzymska ,kasza pęczak ,sałatka z ogórka kiszonego kompot jabłkowy, kiwi |
Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, jaja |
Czwartek
11.04.2024 |
Zupa gulaszowa, pieczywo mieszane
Pyzy na parze z sosem truskawkowym, kompot wiśniowy |
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał |
Piątek
12.04.2024 |
Zupa fasolowa. pieczywo mieszane
Filet rybny z pieca, ziemniaki ,surówka z kiszonej kapusty, napar z melisy, ciasteczko sante |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, ryba |
Poniedziałek
15.04.2024 |
Zupa meksykańska, pieczywo mieszane
Ryż na mleku z musem jabłkowym i cynamonem, kompot wiśniowy |
Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca |
Wtorek
16.04.2024
|
Zupa kalafiorowa, pieczywo mieszane
Udko z pieca, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, napar z mięty, kiwi |
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten |
Środa
17.04.2024 |
Zupa pieczarkowa, pieczywo mieszane
Stek z cebulką ,ziemniaki ,buraczki ,kompot malinowy, mus kubuś |
Alergeny: gluten, nabiał, seler, gorczyca, jaja |
Czwartek
18.04.2024 |
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, pieczywo mieszane
Pulpety w sosie pomidorowym ,ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot agrestowy, woda mineralna 0,5l |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca |
Piątek
19.04.2024 |
Zupa brokułowa, pieczywo mieszane
Kotlet rybny z morszczuka, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot truskawkowy, mus owocowy |
Alergeny: seler, gluten, gorczyca, nabiał, ryba |
Poniedziałek
22.04.2024 |
Zupa krupnik, pieczywo mieszane
Bouef strogonow, kluski śląskie, kompot malinowy |
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca |
Wtorek
23.04.2024
|
Rosół z makaronem
Potrawka z kurczaka, ryż, marchewka z groszkiem, kompot śliwkowy, jabłko |
Alergeny: gluten, nabiał, gorczyca |
Środa
24.04.2024 |
Zupa kapuśniak, pieczywo mieszane
Gulasz z szynki ,ziemniaki, surówka z warzyw mieszanych ,woda z cytryną i miodem, banan |
Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, |
Czwartek
25.04.2024 |
Zupa żurek z jajkiem, pieczywo mieszane
Łazanki z pieczarkami i boczkiem, kompot malinowy |
Alergeny: gluten, nabiał, seler, jaja |
Piątek
26.04.2024 |
Zupa pomidorowa z ryżem
Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, woda z cytryną i miodem, mieszanka studencka |
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, jaja
|
Poniedziałek
29.04.2024 |
Zupa jarzynowa, pieczywo mieszane
Pierogi ruskie z cebulką zasmażaną, kompot gruszkowy |
Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca, jaja |
Wtorek
30.04.2024 |
Zupa grochowa, pieczywo mieszane
Makaron z twarogiem, kompot z czarnej porzeczki, pomarańcza |
Alergeny :nabiał, seler, gluten, jaja |
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Soja i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje
8. Seler i produkty pochodne
9. Gorczyca i produkty pochodne
10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
- REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr 12 /2020
Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5
im.Dzieci Polskich w Pile
z dnia 27 sierpnia 2020
REGULAMIN STOŁÓWKI
Szkoły Podstawowej nr 5
im. Dzieci Polskich w Pile
- Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną dla uczniów i pracowników szkoły.
2. Obiady wydawane są dla:
– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,
– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,
– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.
3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15
4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.
5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.
6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.
7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.
8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe
SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,
AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18
64-920 PIŁA
NR KONTA SZKOŁY:
46102038440000180201392224
9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata
NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022
10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.
11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.
12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.
13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.
14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :
w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30
w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20
15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.
16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19