Stołówka szkolna

OBIADY 

ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY W MAJU 2024

UCZNIOWIE AL. NIEPODLEGŁOŚCI (ilość obiadów 17) – 119,00

NAUCZYCIELE  – 207,40

UCZNIOWIE UL. KUJAWSKA (ilość obiadów 14) – 98,00

NAUCZYCIELE  – 170,80

WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE  od 2 do 10 maja 2024

STAWKA ŻYWIENIOWA OBIADU ABONAMENTOWEGO WYNOSI
UCZNIOWIE – 7,00 zł
NAUCZYCIELE – 12,20 zł

RÓŻNICA WPŁAT SPOWODOWANA JEST EGZAMINAMI KLAS VIII

     WPŁATY PROSZĘ PRZEKAZYWAĆ WYŁĄCZNIE PRZELEWEM NA NR KONTA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W PILE:

46 1020 3844 0000 1802 0139 2224      

W tytule przelewu należy zamieścić informację:
Wpłata za obiady za miesiąc grudzień 2023 r., imię i nazwisko dziecka oraz klasę.

Rodziców dzieci korzystających ze stołówki prosimy o wypełnienie karty zgłoszenia

Karta zgłoszenia na obiady    

     Jadłospis na maj – al. Niepodległości                                                                                                                                         

Poniedziałek

06.05.2024r.

Zupa: kapuśniak z młodej kapusty, pieczywo mieszane.  Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą podwawelską i serem żółtym.Kompot jabłkowy, banan.                 Alergeny: gluten, seler, nabiał, jaja
Wtorek

07.05.2024r.

Zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo pszenne i żytnie.

Filet kurczaka duszony z sosem śmietanowym, kasza pęczak, marchewki gotowane mini. Kompot wieloowocowy

                Alergeny: gluten, nabiał, seler
Środa

08.05.2024r.

Zupa: ziemniaczana z  boczkiem i łopatką, pieczywo żytnie.
Makaron z boczkiem szpinakiem na słono. Napar z mięty.
                Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja
Czwartek

09.05.2024r.

Zupa: neapolitańska, pieczywo mieszane.Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria. Kompot śliwkowy, gruszka                 Alergeny: seler, gluten, nabiał, gorczyca
Piątek

10.05.2024r.

Zupa: łososiowa z koperkiem, pieczywo pszenne.
Ryż z sosem truskawkowym.Kompot z czarnej porzeczki.
                Alergeny: ryby, nabiał, seler, soja, gluten
Poniedziałek

13.05.2024r.

Zupa: marchewkowa z ziemniakami, pieczywo wieloziarniste.
Makaron  rurki w sosie carbonara z boczkiem.Kompot malinowy, serek homogenizowany
                Alergeny: seler, gorczyca, gluten
Wtorek

14.05.2024r.

Zupa: rosół z makaronem, pieczywo pszenne i graham. Filet drobiowy soute z pieca, ryż paraboliczny, marchewka z groszkiem. Lemoniada z miętą, mieszanka studencka                 Alergeny: gluten, seler, gorczyca, gorczyca, nabiał
Środa

15.05.2024r.

Zupa: szczawiowa z jajkiem, pieczywo żytnie.
Płacki ziemniaczane z sosem śmietankowym i wanilą. Herbata wieloowocowa, jabłko
                Alergeny: gluten, seler, nabiał,
Czwartek

16.05.2024r.

Zupa: botwinka, pieczywo pszenne i razowe. Krokiety z mięsem, surówka z selera z orzechami. Kompot wiśniowy, mus owocowy                 Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, jaja
Piątek

17.05.2024r.

                        Zupa:  krem kalafiorowa z serem, pieczywo pszenne i wieloziarniste.
Paluszki rybne, ziemniaki zapiekane, surówka z młodej kapusty. Kompot jabłkowy, gruszka
                Alergeny: ryby, nabiał, seler, gorczyca, gluten
Poniedziałek

20.05.2024r.

Zupa: ryżowa, pieczywo pszenne i żytnie.   Schab po tyrolsku, kasza jęczmienna, surówka z warzyw (kapusta, seler, por, marchewka). Kompot wieloowocowy, kiwi                 Alergeny: gluten, nabiał, seler
Wtorek

21.05.2024r.

Zupa: barszcz czerwony, pieczywo mieszane.Udko, makaron z sosem i warzywami.Kompot śliwkowy, jabłko.                 Alergeny: gluten, seler, nabiał,
Środa

22.05.2024r.

Zupa: zupa z fasolki szparagowej, pieczywo pszenne i wieloziarniste.Bigos z młodej kapusty, ziemniaki. Kompot truskawkowy, pomarańcze.                 Alergeny: gluten, seler, gluten,  gorczyca
Czwartek

23.05.2024r.

Zupa: ogórkowa, pieczywo pszenne i razowe. Gulasz  wieprzowy, kasza pęczak, mizeria. Kompot śliwkowy.                 Alergeny: nabiał, seler, gorczyca
Piątek

24.05.2024r.

                        Zupa: owocowa z makaronem, pieczywo wieloziarniste. Śledź w śmietanie, ziemniaki, surówka. Kompot truskawkowy, woda mineralna 0,5l                 Alergeny: ryby, seler, nabiał, gluten
Poniedziałek

27.05.2024r.

Zupa: krupnik, pieczywo pszenne i razowe.  Pierogi leniwe sosem truskawkowym. Kompot jagodowy. Chipsy jabłkowe                 Alergeny: gluten, seler, nabiał

                 

Wtorek

28.05.2024r.

Zupa: grysikowa, pieczywo żytnie.  Nagetsy, frytki, ketchup, ogórek. Herbata wieloowocowa.                 Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca
Środa 29.05.2024r. Dzień dziecka                  

Jadłospis na maj – ul. Kujawska   
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Poniedziałek
06.05.2024r.
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, pieczywo mieszane

Makaron spaghetti z sosem bolońskim i żółtym serem, kompot jabłkowy

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Wtorek

07.05.2024r.

Zupa pomidorowa z ryżem

Pulpeciki w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot gruszkowy, jabłko

Alergeny: gorczyca, nabiał, seler, gluten
Środa

08.05.2024r.

Zupa szczawiowa z jajkiem

Udko z pieca, ziemniaki, bukiet warzyw, kompot wiśniowy

Alergeny: gluten, seler, jaja, gorczyca
Czwartek

09.05.2024

 

Zupa gulaszowa, pieczywo mieszane

Pierogi ruskie z kapustą zasmażaną, kompot malinowy

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten
Piątek

10.05.2024r.

Zupa łososiowa

Naleśniki z dżemem i cukrem pudrem, kompot wieloowocowy, ciasteczko sante

Alergeny: nabiał, seler, gluten, gorczyca, ryba
Poniedziałek
13.05.2024r.
Zupa jarzynowa z brukselką, pieczywo mieszane

Makaron tagiatelle w sosie carbonara z boczkiem, kompot z czarnej porzeczki

Alergeny: seler, nabiał,  gorczyca, gluten, jaja
Wtorek

14.05.2024r.

Egzamin
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, jaja
Środa

15.05.2024r.

Egzamin
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca,
Czwartek

16.05.2024r.

Egzamin
Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, jaja
Piątek

17.05.2024r.

Zupa żurek z jajkiem i białą kiełbasą

Makaron  z twarogiem, kompot z czarnej porzeczki, banan

Alergeny: jaja, seler, gorczyca, gluten
Poniedziałek

20.05.2024r.

Zupa kalafiorowa, pieczywo mieszane

Schab po tyrolsku, ziemniaki, surówka z warzyw mieszanych, kompot jabłkowy

Alergeny: gluten, nabiał, seler, gorczyca, ryba, jaja
Wtorek

21.05.2024r.

Zupa grysikowa

Kurczak w sosie curry, ryż, mieszanka cesarska ,kompot agrestowy, kiwi

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Środa

22.05.2024r.

Zupa ziemniaczana, pieczywo mieszane

Makaron kokardki z kurczakiem i szpinakiem z  suszonymi pomidorkami ,kompot wiśniowy

Alergeny: seler, gluten,  gorczyca, jaja
Czwartek

23.05.2024r.

Zupa z fasolki szparagowe

Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, kompot śliwkowy, jabłko

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten
Piątek

24.05.2024r.

Zupa owocowa z makaronem

Śledź po tatarsku, ziemniaki, kompot truskawkowy, pomarańcz

Alergeny: seler, nabiał, gluten ,ryba
Poniedziałek

27.05.2024

Zupa wiedeńska

Nuggetsy, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot jagodowy

Alergeny :gorczyca, seler ,gluten
Wtorek

28.04.2024

Zupa krupnik, pieczywo mieszane

Pyzy drożdżowe na parze z sosem truskawkowym, kompot wieloowocowy

Alergeny :nabiał, gluten, seler, gorczyca
Środa

29.05.2024

DZIEŃ DZIECKA
 

 

                                                                   

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im.Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020                                                                                 

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19