Stołówka szkolna

OBIADY 

 Szanowni Rodzice/Prawni Opiekunowie

Grudzień jest krótki i wymaga szybkiego rozliczenia budżetu szkoły, w tym wszelkich wpłat.
W związku z tym prosimy koniecznie o dokonywanie płatności w wyznaczonym terminie:
tj. 01.12.2023r.- 10.12.2023r.
Po upływie wyznaczonego terminu dzieci nie będą wpuszczane na obiady .

ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY W GRUDNIU 2023

UCZNIOWIE (ilość obiadów 16) – 112,00

NAUCZYCIELE  – 195,20

WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE  od 1 do 10 grudnia 2023

STAWKA ŻYWIENIOWA OBIADU ABONAMENTOWEGO WYNOSI
UCZNIOWIE – 7,00 zł
NAUCZYCIELE – 12,20 zł

     WPŁATY PROSZĘ PRZEKAZYWAĆ WYŁĄCZNIE PRZELEWEM NA NR KONTA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W PILE:

46 1020 3844 0000 1802 0139 2224      

W tytule przelewu należy zamieścić informację:
Wpłata za obiady za miesiąc grudzień 2023 r., imię i nazwisko dziecka oraz klasę.

Rodziców dzieci korzystających ze stołówki prosimy o wypełnienie karty zgłoszenia

Karta zgłoszenia na obiady    

Jadłospis na grudzień – al. Niepodległości

Piątek
01.12.2023r.
Zupa: z fasolki szparagowej, pieczywo pszenne i wieloziarniste
Makaron pełnoziarnisty zapiekany z łososiem, szpinakiem
i suszonymi pomidorkami, kompot śliwkowy
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, ryba
Poniedziałek

04.12.2023r.

Zupa: jarzynowa z brukselką, pieczywo pszenne i razowe
Łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami, kompot agrestowy, mandarynka
Alergeny: gorczyca, nabiał, seler, gluten
Wtorek

05.12.2023r.

Zupa: ogórkowa, pieczywo pszenne i graham
Stek wieprzowy z cebulką, ziemniaki puree, surówka colesław, kompot z czarnej porzeczki , pomarańcz
Alergeny: gluten, seler, jaja, gorczyca
               Środa

06.12.2023r.

Zupa: neapolitańska z zacierką
Udko drobiowe z pieca, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzyw, kompot malinowy, Mikołajek czekoladowy
Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten
Czwartek

07.12.2023r.

Zupa: z białej kapusty, pieczywo pszenne i ziarniak
Gulasz wieprzowy, kopytka, ogórek kiszony ćwiartki,
kompot jabłkowy, banan
Alergeny: nabiał, seler, gluten, gorczyca
Piątek
08.12.2023r.
Zupa: koperkowa z ryżem
Kotlecik rybny w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera z gruszką i orzechami włoskimi,
 kompot truskawkowy, Kubuś waterr
Alergeny: seler, nabiał,  gorczyca, gluten, ryba, jaja
Poniedziałek

11.12.2023r.

Zupa: żurek z jajkiem i białą kiełbaską, pieczywo pszenne
i żytnie
Krokiety z mięsem i sosem grzybowym,
kompot wieloowocowy, jogurt pitny 
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, jaja
Wtorek

12.12.2023r.

Zupa: rosół z makaronem
Schab w jarzynach, kasza pęczak, buraczki, kompot jabłkowy,
woda mineralna 0,5l
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca,
Środa

13.12.2023r.

Zupa: fasolowa, pieczywo pszenne i wieloziarniste
Racuchy drożdżowe z powidłami i cukrem pudrem,
kompot agrestowy, jabłko
Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, jaja
Czwartek

14.12.2023r.

Zupa: kalafiorowa, bułka paryska
Kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wiśniowy, mandarynka
Alergeny: jaja, seler, gorczyca, gluten
Piątek

15.12.2023r.

Zupa: łososiowa, pieczywo pszenne i żytnie ze słonecznikiem
Jajko sadzone, ziemniaki z koperkiem, mizeria,
kompot malinowy, sok owocowy w kartoniku 100%
Alergeny: gluten, nabiał, seler, gorczyca, ryba, jaja
Poniedziałek

18.12.2023r.

Zupa: kapuśniak z kiszonej kapusty, pieczywo pszenne
 i wieloziarniste
Makaron spaghetti z sosem bolońskim i żółtym serem,
kompot jabłkowy, gruszka
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Wtorek

19.12.2023r.

Zupa: pomidorowa z ryżem
Kotlecik drobiowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z sałaty lodowej, ogórka świeżego i pomidorków koktajlowych, kompot truskawkowy, mus owocowy
Alergeny: seler, gluten,  gorczyca, jaja
Środa

20.12.2023r.

Zupa: krupnik, pieczywo pszenne i razowe
Pyzy drożdżowe z sosem myśliwskim, surówka
z kiszonego ogórka, papryki, marchewki i cebulki, 
kompot wieloowocowy, pomarańcz
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten
Czwartek

21.12.2023r.

Zupa: ziemniaczana, pieczywo pszenne i graham
Makaron penne kurczakiem, serkiem mascarpone i brokułem, kompot gruszkowy
Alergeny: seler, nabiał, gluten
Piątek

22.12.2023r.

Zupa: barszcz czerwony, pieczywo pszenne i żytnie
Pierogi z kapustą i grzybami, napar z mięty,
czekolada świąteczna
Alergeny: gluten, nabiał, seler, soja

 

Jadłospis na grudzień – ul. Kujawska                    

Piątek

01.12.2023

Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane

Jajko w sosie musztardowym ,ziemniaki kompot malinowy, banan

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca ,jaja
Poniedziałek

04.12.2023

Zupa ryżowa

Udko drobiowe z pieca, ziemniaki, sałatka z ogórkiem i miodem, kompot śliwkowy, jabłko

Alergeny: gluten, nabiał, seler
Wtorek

05.12.2023

Zupa krupnik, pieczywo mieszane

Bigos z kiszonej kapusty, ziemniaki, napar z mięty

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Środa

06.12.2023

Zupa krem z zielonego groszku

Polędwica wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot agrestowy, Mikołajek świąteczny

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca
Czwartek

07.12.2023

Zupa gulaszowa, pieczywo mieszane

Ryż na mleku z musem jabłkowym i cynamonem, kompot wiśniowy

mandarynka

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten,   jaja
Piątek

08.12.2023

Zupa owocowa z makaronem

Ryba w cieście, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot jabłkowy

Gruszka, woda mineralna 0,5 l

Alergeny: seler, nabiał,  gorczyca, gluten, ryba 
Poniedziałek

11.12.2023

Rosół z makaronem

Potrawka z kurczaka, ryż. marchewka z groszkiem, kompot truskawkowy, pomarańcz

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał
Wtorek

12.12.2023

Zupa meksykańska, pieczywo mieszane

Makaron z boczkiem i szpinakiem, sos czosnkowy, kompot wiśniowy ,sok 100%

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja
Środa

13.12.2023

Zupa wiedeńska

Gołąbki bez zawijania, ziemniaki, kompot z czarnej porzeczki, banan

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca
Czwartek

14.12.2023

Zupa kapuśniak, pieczywo mieszane

Pierogi leniwe z sosem waniliowym, kompot wiśniowy, gruszka

 

Alergeny :seler, gluten, nabiał, gorczyca
Piątek

15.12.2023

Zupa fasolowa, pieczywo mieszane

Hamburger rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy

Alergeny: gluten, nabiał, seler, jaja, ryba
Poniedziałek

18.12.2023

Zupa ziemniaczana

Spaghetti po bolońsku, kompot truskawkowy, kiwi

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Wtorek

19.12.2023

Zupa jarzynowa, pieczywo mieszane

Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, woda z cytryną i miodem, mandarynka

Alergeny: seler, gluten,  gorczyca, nabiał, jaja
Środa

20.12.2023

Zupa z fasolki szparagowej, pieczywo mieszane

Schab duszony w sosie własnym, ziemniaki, buraczki, napar z mięty

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca
Czwartek

21.12.2023

Zupa neapolitańska

Makaron z twarogiem, kompot truskawkowy

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten
Piątek

22.12.2023

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami

Pierogi z kapusta i grzybami, kompot z czarnej porzeczki

Alergeny: gluten, nabiał, seler

 

 

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im.Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020                                                                                 

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19