Stołówka szkolna

OBIADY 

ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY W KWIETNIU 2024

UCZNIOWIE (ilość obiadów 20) – 140,00

NAUCZYCIELE  – 244,00

WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE  od 2 do 10 kwietnia 2024

STAWKA ŻYWIENIOWA OBIADU ABONAMENTOWEGO WYNOSI
UCZNIOWIE – 7,00 zł
NAUCZYCIELE – 12,20 zł

     WPŁATY PROSZĘ PRZEKAZYWAĆ WYŁĄCZNIE PRZELEWEM NA NR KONTA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W PILE:

46 1020 3844 0000 1802 0139 2224      

W tytule przelewu należy zamieścić informację:
Wpłata za obiady za miesiąc grudzień 2023 r., imię i nazwisko dziecka oraz klasę.

Rodziców dzieci korzystających ze stołówki prosimy o wypełnienie karty zgłoszenia

Karta zgłoszenia na obiady    

Jadłospis na kwiecień    

Środa

03.04.2024

Zupa koperkowa z zacierką, pieczywo mieszane

Makaron spaghetti po bolońsku, woda z cytryną, gruszka

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja
Czwartek

04. 04.2024

Zupa wiosenna

Nuggetsy, ziemniaki, sałata ze śmietaną, kompot wieloowocowy, banan

Alergeny: gluten, nabiał, seler, jaja
Piątek

05.04.2024

Zupa owocowa

Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, napar z melisy, jabłko

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, ryba
Poniedziałek

08.04.2024

Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane

Kopytka z kapustą zasmażaną i boczkiem, kompot truskawkowy, pomarańcza

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca
Wtorek

09.04.2024

Zupa neapolitańska

Kotlet pożarski ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot agrestowy

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten ,jaja
Środa

10.04.2024

Zupa grysikowa

Pieczeń rzymska ,kasza pęczak ,sałatka z ogórka kiszonego kompot jabłkowy, kiwi

Alergeny: seler, nabiał,  gorczyca, gluten, jaja
Czwartek

11.04.2024

Zupa gulaszowa, pieczywo mieszane

Pyzy na parze z sosem truskawkowym, kompot wiśniowy

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał
Piątek

12.04.2024

Zupa fasolowa. pieczywo mieszane

Filet rybny z pieca, ziemniaki ,surówka z kiszonej kapusty, napar z melisy, ciasteczko sante

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, ryba
Poniedziałek

15.04.2024

Zupa meksykańska, pieczywo mieszane

Ryż na mleku z musem jabłkowym i cynamonem, kompot wiśniowy

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca
Wtorek

16.04.2024

 

Zupa kalafiorowa, pieczywo mieszane

 Udko z pieca, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, napar z mięty, kiwi

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten
Środa

17.04.2024

Zupa pieczarkowa, pieczywo mieszane

Stek z cebulką ,ziemniaki ,buraczki ,kompot malinowy, mus kubuś

Alergeny: gluten, nabiał, seler, gorczyca, jaja
Czwartek

18.04.2024

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, pieczywo mieszane

Pulpety w sosie pomidorowym ,ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot agrestowy, woda mineralna 0,5l

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Piątek

19.04.2024

Zupa brokułowa, pieczywo mieszane

Kotlet rybny z morszczuka, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot truskawkowy, mus owocowy

Alergeny: seler, gluten,  gorczyca, nabiał, ryba
Poniedziałek

22.04.2024

Zupa krupnik, pieczywo mieszane

Bouef strogonow, kluski śląskie, kompot malinowy

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca
Wtorek

23.04.2024

 

Rosół z makaronem

Potrawka z kurczaka, ryż, marchewka z groszkiem, kompot śliwkowy, jabłko

Alergeny: gluten, nabiał, gorczyca
Środa

24.04.2024

Zupa kapuśniak, pieczywo mieszane

Gulasz z szynki ,ziemniaki, surówka z warzyw mieszanych ,woda z cytryną i miodem, banan

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten,
Czwartek

25.04.2024

Zupa żurek z jajkiem, pieczywo mieszane

Łazanki z pieczarkami i boczkiem, 

kompot malinowy

Alergeny: gluten, nabiał, seler, jaja
Piątek

26.04.2024

Zupa pomidorowa z ryżem

Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, woda z cytryną i miodem, mieszanka studencka

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, jaja

 

Poniedziałek

29.04.2024

Zupa jarzynowa, pieczywo mieszane

Pierogi ruskie z cebulką zasmażaną, kompot gruszkowy

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, jaja
Wtorek

30.04.2024

Zupa grochowa, pieczywo mieszane

Makaron z twarogiem, kompot z czarnej porzeczki, pomarańcza

Alergeny :nabiał, seler, gluten, jaja
     

 

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im.Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020                                                                                 

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19