Warsztaty kulinarne w klasie 3a!
Dnia 14 października w klasie 3a z pomocą pana Mirosława Bartkowskiego oraz rodziców odbyły się niezapomniane warsztaty kulinarne z pieczenia pizzy! Uczniowie tworzyli własne pizze z ulubionych składników, poznając przy tym tajniki pieczenia tego przysmaku. Co więcej, dzieci zaznajomiły się z zasadami bezpiecznego korzystania z piekarnika oraz poszczególnych urządzeń kuchennych. To był smaczny dzień!
K. Pilarczyk
Klasa 1 d i 2 a przyrządzają pyszne gofry z różnymi dodatkami w „Laboratorium kulinarnym”.
W ramach realizacji programu „Mleko, owoce i warzywa” klasa III C
samodzielne wykonała surówki z jabłka i marchewki oraz soki warzywno-owocowe
w „Laboratorium kulinarnym”.
8 listopada z okazji Dnia Zdrowego Śniadania klasa III c
udała się do „Laboratorium kulinarnego”, by samodzielnie przygotować
pyszne i zdrowe kanapki.
Klasa III C piecze i ozdabia świąteczne pierniczki.