Ułatwienia dostępu

Stołówka szkolna

ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY
GRUDZIEŃ 2025r.

WYNOSI :

DLA UCZNIÓW:

15 dni x 7,00 zł = 105,00 zł

DLA NAUCZYCIELI:

15 dni x 14,10 zł = 211,50 zł

 

  WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE

 OD 01.12.2025r. – 05.12.2025r.

 

Opłata za obiady płatna tylko na konto bankowe.

Nr konta: 46 1020 3844 0000 1802 0139 2224

UWAGA!
Prosimy o przestrzeganie podanych terminów i wpłatę podanej kwoty.

Karta-zgloszenia-na-obiady

 

GRUDZIEŃ 2025r.

 


Poniedziałek

01.12.2025r.



Zupa: z białej kapusty, pieczywo mieszane
Boeuf storgonow z papryką i pieczarkami,

kasza jęczmienna, ogórek kiszony ćwiartki
napar z mięty, pomarańcz


Alergeny:
gluten, mleko, seler, soja

Wtorek

02.12.2025r.

Zupa: fasolowa, pieczywo mieszane
Pierogi z twarogiem i ziemniakami
z okrasą z cebulki,

kompot z czarnej porzeczki, mandarynka

Alergeny:
gluten, mleko, seler, soja

Środa

03.12.2025r.

Zupa: ziemniaaczana , pieczywo mieszane
Bitki drobiowe w sosie curry, ryż, mini marchewka,
kompot agrestowy, banan

Alergeny:
mleko, gluten, seler, soja

Czwartek

04.12.2025r.

Zupa: żurek z jajkiem i białą kiełbaską, pieczywo mieszane
Makaron kokardki w sosie pomidorowym z oregano i bazylią, kompot wieloowocowy, jabłko

 

Alergeny:
jaja, mleko, gluten, seler, soja

Piątek

05.12.2025r.

Zupa: krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym
Łosoś pieczony, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, kompot truskawkowy, sok owocowy b/c

Alergeny:
ryba, mleko, gluten, seler, soja

Poniedziałek

08.12.2025r.

Zupa: kalafiorowa, pieczywo mieszane
Bigos z kapusty kiszonej, ziemniaki, napar z mięty, pomarańcz

Alergeny:
mleko, gluten, seler, soja

Wtorek

09.12.2025r.

Zupa: neopolitańska z zacierką
Kotlecik pożarski, ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, kompot wiśniowy

Alergeny:
jaja, mleko, gluten, seler, soja

Środa

10.12.2025r.

Zupa: gulaszowa, pieczywo mieszane
Pyzy drożdżowe z sosem truskawkowo-jogurtowym,
kompot wieloowocowy, wafle ryżowe

Alergeny:
mleko, gluten, seler, soja

Czwartek

11.12.2025r.

Zupa: brokułowa, pieczywo mieszane

Pulpeciki w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna,
fasolka szparagowa na masełku z bułką tartą,
kompot gruszkowy, jogurt owocowy

Alergeny:
mleko, gluten, seler, soja, jaja

Piątek

12.12.2025r.

Zupa: owocowa z makaronem
Filet rybny zapiekany z serem, ziemniaki puree, surówka
z marchewki i pora z jabłkiem, kompot malinowy, pomarańcz

Alergeny:
ryba, mleko, gluten, seler, soja

Poniedziałek

15.12.2025r.

Zupa: cygańska, pieczywo mieszane
Makaron z twarogiem, kompot wieloowocowy, banan

Alergeny:
mleko, gluten, seler, soja

Wtorek

16.12.2025r.

Zupa: rosół z makaronem
Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki,
kompot truskawkowy, mandarynka

Alergeny:
jaja, mleko, gluten, seler

Środa

17.12.2025r.

Zupa: ogórkowa, pieczywo mieszane
Filet drobiowy drobiowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty, marchewki i prażonego słonecznika,, kompot agrestowy

Alergeny:
jaja, mleko, gluten, seler, soja

 

Czwartek

18.12.2025r.

Zupa: pomidorowa z zacierką
Schab z warzywami mieszanymi, ziemniaki puree,
kompot jabłkowy

Alergeny:
mleko, gluten, seler, soja

Piątek

19.12.2025r.

Zupa: barszcz zabielany, pieczywo mieszane
Pierogi z kapustą i grzybami, napar z melisy

 

Alergeny:
mleko, gluten, seler, soja

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im. Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19

Przewijanie do góry