Stołówka szkolna

OBIADY 

Odpłatność za obiady w listopadzie 2024

UCZNIOWIE  (ilość obiadów 19) – 133,00

NAUCZYCIELE  – 241,30

 

WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE  od 2 do 12 listopada 2024

STAWKA ŻYWIENIOWA OBIADU ABONAMENTOWEGO WYNOSI
UCZNIOWIE – 7,00 zł
NAUCZYCIELE – 12,70 zł

 

     WPŁATY PROSZĘ PRZEKAZYWAĆ WYŁĄCZNIE PRZELEWEM NA NR KONTA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W PILE:

46 1020 3844 0000 1802 0139 2224      

W tytule przelewu należy zamieścić informację:
Wpłata za obiady za miesiąc list0pad 2024 r., imię i nazwisko dziecka oraz klasę.

Rodziców dzieci korzystających ze stołówki prosimy o wypełnienie karty zgłoszenia

Karta zgłoszenia na obiady

Jadłospis na listopad al. Niepodległości

Poniedziałek

04.11.2024r.

Zupa: Grochowa ,pieczywo mieszane .Ryż na mleku z prażonymi jabłkami i cynamonem, kompot truskawkowy, mandarynka Alergeny: gluten, seler, nabiał,

 

Wtorek

05.11.2024r.

Zupa: Ogórkowa , pieczywo mieszane. Schabowy z ziemniakami, surówka z białej kapusty, kompot agrestowy Alergeny: gorczyca, nabiał, seler, jaja
Środa

06.11.2024 r.

Zupa: Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą. Udko z pieca z ziemniakami, marchewka mini z masełkiem, kompot z czarnej porzeczki, banan Alergeny: gluten, seler, nabiał,
Czwartek

07.11.2024 r.

Zupa :Krupnik. Łazanki z kapustą i pieczarkami, kompot wiśniowy Alergeny: seler, nabiał, gluten, ryby
Piątek

08.10.2024r

Zupa: Barszcz czerwony, pieczywo. Makaron ze szpinakiem i łososiem, napar z melisy, rogal Marciński Alergeny: seler, nabiał,  gorczyca, jaja, gluten, 
Poniedziałek

11.11.2024 r.

ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI  
Wtorek

12.11.2024 r.

Zupa: Pomidorowa z ryżem, pierogi z mięsem i okrasą kompot malinowy Alergeny: seler, nabiał,  gorczyca, jaja, gluten, 
Środa

13.11.2024 r.

Zupa: Neapolitańska. Nugetssy z kurczaka, frytki, surówka z marchewki , kompot jabłkowy, jogurt Danio w tubce Alergeny: gluten, seler, jaja, nabiał
Czwartek

14.11.2024 r.

Zupa: Z fasolki szparagowej , bułka paryska. Mielony z ziemniakami, buraczki, napar z melisy Alergeny: gluten, seler, nabiał, jaja
Piątek

15.11.2024 r.

Zupa: Kapuśniak z kiszonej kapusty, pieczywo mieszane. Śledż w śmietanie, ziemniaki , kompot śliwkowy, Kinder Beuno Alergeny: seler, nabiał, gluten,  ryba,
Poniedziałek

18.11.2024 r.

Zupa: Brokułowa. Spaghetti bolońskie z żółtym serem , kompot truskawkowy, actimel Alergeny: gluten, nabiał, seler, gorczyca
Wtorek

19.11.2024 r.

Zupa: Fasolowa, chleb pszenny. Pyzy z sosem truskawkowym, napar z mięty Alergeny: gluten, nabiał, seler, gorczyca
Środa

20.11.2024 r.

Zupa : Marchewkowa. Pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym, ziemniaki , surówka wielowarzywna, kompot gruszkowy Alergeny: gluten, seler, nabiał, jaja
Czwartek

21.11.2024 r.

Zupa: Ryżowa. Bigos z kiszonej kapusty, bułka pszenna, kompot agrestowy Alergeny: seler, gluten,  gorczyca, nabiał, jaja
Piątek

22.11.2024 r.

Zupa: Krem z dyni z groszkiem ptysiowym. Paluszki rybne z serem i ziołami, ziemniaki, fasolka szparagowa z masełkiem, kompot z czarnej porzeczki Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, jaja, ryby
Poniedziałek

25.11.2024 r.

Zupa: Ziemniaczana , pieczywo mieszane. Makaron penne z kurczakiem, serkiem mascarpone i brokułem, napar z rumianku Alergeny: seler, nabiał, jaja, gluten,
Wtorek

26.11.2024r.

Zupa: Meksykańska , chleb pszenny. Pierogi z serem na słodko, sos owocowy, kompot wieloowocowy, jabłko Alergeny: gluten, nabiał, gorczyca, seler, jaja
Środa

27.11.2024 r.

Zupa: Wiedeńska. Filet panierowany, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot malinowy

 

Alergeny: gluten, seler,

 

Czwartek

28.11.2024r.

Zupa : Pomidorowa z zacierką. Gulasz wieprzowy, kopytka, kapusta zasmażana ,kompot agrestowy, banan Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, jaja
Piątek

29.11.2024 r.

Zupa: Łososia, pieczywo mieszane. Kuskus z warzywami chińskimi, kompot wiśniowy Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, jaja, ryba

 

Obiady – Kujawska 

Poniedziałek

04.11.2024r.

Zupa: kalafiorowa, pieczywo mieszane
Spaghetti po bolońsku z żółtym serem, kompot śliwkowy
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca , soja, gluten
Wtorek

05.11.2024r.

Zupa: kapuśniak z kiszonej kapusty, pieczywo mieszane
Gulasz z szynki, kasza jęczmienna, buraczki, kompot agrestowy, pomarańcza
Alergeny: gorczyca, nabiał, seler, soja
Środa

06.11.2024r.

Zupa: rosół z makaronem
Potrawka z kurczaka, ryż paraboliczny, marchewka z groszkiem, kompot truskawkowy
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja
Czwartek

07.11.2024r.

Zupa krupnik, pieczywo mieszane

Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo – szpinakowym, kompot jabłkowy, Rogal Marciński

Alergeny: seler, nabiał, gluten ,gorczyca
Piątek

08.11.2024r.

Zupa: ogórkowa, pieczywo mieszane
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z papryką i natką pietruszki, napar z mięty, jabłko
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten, ryba
Wtorek

12.11.2024r.

Zupa grochowa, pieczywo mieszane

Pierogi ruskie z kapustą zasmażaną, napar z melisy, mandarynka

Alergeny: seler, nabiał,  gorczyca, gluten, 
Środa

13.11.2024

4r.

Zupa pomidorowa z ryżem

Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot wiśniowy

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał
Czwartek

14.11.2024r.

Zupa: zielonego groszku
Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym, ziemniaki puree, surówka z marchewki i ananasa, kompot malinowy
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja
Piątek

15.11.2024r.

Zupa: owocowa z makaronem
Filet z morszczuka z pieca, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty
Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, ryba
Poniedziałek

18.11.2024r.

Zupa: jarzynowa, pieczywo mieszane
Leczo z kiełbaską, cukinią i pieczarkami, ryż paraboliczny,
kompot agrestowy, banan
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten
Wtorek

19.11.2024r.

Zupa: neapolitańska z zacierką
Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki puree, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem i sosem vinegret, napar z mięty
Alergeny: gluten, nabiał, seler, gorczyca
Środa

20.11.2024r.

Zupa: pieczarkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane
Szynka duszona w sosie własnym, kasza gryczana, surówka z modrej kapusty ze słonecznikiem, kompot wieloowocowy, gruszka
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Czwartek

21.11.2024r.

Zupa: z białej kapusty, pieczywo mieszane
Kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, mizeria,
kompot z czarnej porzeczki, actimel
Alergeny: seler, gluten,  gorczyca, nabiał
Piątek

22.11.2024r.

Zupa: łososiowa
Makaron z twarogiem , kompot wiśniowy, banan
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, jaja
Poniedziałek

25.11.2025r.

Zupa: meksykańska, pieczywo mieszane
Racuchy drożdżowe z jabłkiem i powidłami, kompot gruszkowy
Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten,
Wtorek

26.11.2024r.

Zupa: wiedeńska
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka, napar z melisy, sok owocowy 100% b/c
Alergeny: gluten, nabiał, seler, jaja
Środa

27.11.2024r.

Zupa: z fasolki szparagowej, pieczywo mieszane
Filet drobiowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka wielowarzywna, kompot truskawkowy, mus owocowy
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, jaja

 

Czwartek

28.11.2024r.

Zupa: brokułowa
Schab pieczony z warzywami mieszanymi, kopytka, surówka z czerwonej kapusty, kompot śliwkowy
Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, jaja
Piątek

29.11.2024r.

Zupa: barszcz ukraiński
Kotleciki rybne, ziemniaki puree, kalafior i brokuł na masełku, kompot wiśniowy
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, jaja, ryba

 

 

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im.Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020                                                                                 

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19