WPŁATY ZA OBIADY PROSZĘ UMNIEJSZAĆ O WYCIECZKI MAJOWE !!!
Obiady – klas 1-8
Jadłospis maj 2025 – obiady
Poniedziałek
05.05.2025 |
Zupa koperkowa
Łazanki z kapustą i boczkiem, kompot śliwkowy, pomarańcza |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca |
Wtorek
06.05.2025 |
Zupa pomidorowa z ryżem
Kotlet pożarski, ziemniaki, mizeria, napar z melisy, jabłko |
Alergeny: gluten, jaja, nabiał, seler
|
Środa
07.05.2025 |
Zupa wiedeńska
Schab w jarzynach, kasza pęczak, kompot wiśniowy, banan |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja |
Czwartek
08.05.2025 |
Zupa jarzynowa
Udko z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, napar z mięty |
Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca |
Piątek
09.05.2025 |
Kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem
Ryba z pieca z sosem cytrynowym, ziemniaki, brokuł z masełkiem, kompot agrestowy,kiwi |
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten, ryba, soja |
Poniedziałek
12.05.2025 |
Zupa fasolowa, pieczywo mieszane
Ryż na mleku z musem jabłkowym, kompot truskawkowy, ciasteczko zbożowe |
Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten,soja |
Wtorek
13.05.2025 |
Zupa krupnik
Kotlet drobiowy, ziemniaki, sałata ze śmietaną, napar z lipy .Niepodległości 18 |
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, soja |
Środa
14.05.2025 |
Zupa szczawiowa z jajkiem
Krokiety z mięsem, kompot malinowy. Niepodległości18 |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja |
Czwartek
15.05.2025 |
Zupa neapolitańska z zacierką
Gulasz wieprzowy, kluski śląskie, buraczki, kompot owocowy. Niepodległości 18 |
Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca, soja |
Piątek
16.05.2025 |
Zupa wiosenna
Filet rybny smażony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, lemoniada, mus owocowy |
Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, jaja, ryba, soja |
Poniedziałek
19.05.2025 |
Zupa żurek z jajkiem i kiełbaską
Pierogi z mięsem i cebulką, kompot agrestowy |
Alergeny: gluten, jaja, nabiał, seler, soja |
Wtorek
20.05.2025 |
Zupa brokułowa
Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, woda z cytryną i miodem |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja, soja |
Środa
21.05.2025 |
Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane
Makaron z pomidorkami i kurczakiem, kompot truskawkowy |
Alergeny: seler, gluten, gorczyca, nabiał, soja
|
Czwartek
22.05.2025 |
Zupa meksykańska
Kopytka z kapustą zasmażaną i boczkiem, napar z melisy |
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, soja |
Piątek
23.05.2025 |
Zupa owocowa z makaronem
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot malinowy |
Alergeny :gluten, seler, ryba, soja |
Poniedziałek
26.05.2025 |
Zupa ziemniaczana
Risotto z kurczakiem, kompot wieloowocowy |
Alergeny :nabiał, gluten, seler, soja |
Wtorek
27.05.2025 |
Zupa grysikowa
Kotlet słoneczny, ziemniaki, marchewka z groszkiem, herbata owocowa |
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, jaja, soja
|
Środa
28.05.2025 |
Zupa marchewkowa
Bitki z sosem pieczeniowym, kasza jęczmienna, sałatka z ogórka kiszonego, kompot wieloowocowy |
Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca, soja |
Czwartek
29.05.2025 |
Zupa grochowa, pieczywo mieszane
Pierogi z serem i śmietaną, woda z miodem |
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca |
Piątek
30.05.2025 |
Barszcz czerwony(botwinka) z ziemniakami
Śledź w śmietanie, lemoniada Kujawska 18 |
Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja |
Piątek
30.05.2025 |
Barszcz czerwony( botwinka) z ziemniakami, ryba smażona, ziemniaczki zapiekane, surówka z czerwonej kapusty, lemoniada
Niepodległości18 |
Alergeny :gluten ,seler,
soja, jaja, nabiał |
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Soja i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje
8. Seler i produkty pochodne
9. Gorczyca i produkty pochodne
10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
- REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr 12 /2020
Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5
im.Dzieci Polskich w Pile
z dnia 27 sierpnia 2020
REGULAMIN STOŁÓWKI
Szkoły Podstawowej nr 5
im. Dzieci Polskich w Pile
- Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną dla uczniów i pracowników szkoły.
2. Obiady wydawane są dla:
– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,
– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,
– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.
3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15
4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.
5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.
6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.
7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.
8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe
SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,
AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18
64-920 PIŁA
NR KONTA SZKOŁY:
46102038440000180201392224
9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata
NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022
10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.
11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.
12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.
13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.
14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :
w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30
w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20
15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.
16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19