ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY
LISTOPAD 2025r.
WYNOSI :
DLA UCZNIÓW:
18 dni x 7,00 zł = 126,00 zł
DLA NAUCZYCIELI:
18 dni x 14,10 zł = 253,80 zł
WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE
OD 01.11.2025r. – 05.11.2025r.
Opłata za obiady płatna tylko na konto bankowe.
Nr konta: 46 1020 3844 0000 1802 0139 2224
UWAGA!
Prosimy o przestrzeganie podanych terminów i wpłatę podanej kwoty.
Karta-zgloszenia-na-obiady
LISTOPAD 2025r.
|
Poniedziałek 03.11.2025r. |
Zupa: kalafiorowa, pieczywo mieszane |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca , soja, gluten |
| Wtorek
04.11.2025r. |
Zupa: pomidorowa z ryżem Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki puree, sałata ze śmietaną, kompot agrestowy, mandarynka |
Alergeny: gorczyca, nabiał, seler, soja |
| Środa
05.11.2025r. |
Zupa: ogórkowa, pieczywo mieszane Kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, buraczki gotowane, kompot wieloowocowy, jogurcik owocowy |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja |
| Czwartek
06.11.2025r. |
Zupa: krupnik, pieczywo mieszane
Krokiety z mięsem i sosem pieczarkowym, napar z mięty, kiwi |
Alergeny: seler, nabiał, gluten ,gorczyca |
| Piątek
07.11.2025r. |
Zupa: ziemniaczana, pieczywo mieszane Paluszki rybne, ziemniaki puree, surówka z marchewki, jabłka i pora, kompot malinowy, rogal Marciński |
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten, ryba |
| Środa
12.11.2025
|
Zupa: barszcz ukraiński
Makaron carbonara z boczkiem, kompot gruszkowy, |
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał |
| Czwartek
13.11.2025r. |
Zupa: wiedeńska Kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka wielowarzywna, kompot truskawkowy, jabłko |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja |
| Piątek
14.11.2025r. |
Zupa: łososiowa, pieczywo mieszane Naleśniki z twarogiem i sosem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki, pomarańcza |
Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca |
| Poniedziałek
17.11.2025r. |
Zupa: meksykańska, pieczywo mieszane Pierogi leniwe masełkiem i cynamonem, surówka z marchewki i ananasa, napar z mięty, śliwka |
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten |
| Wtorek
18.11.2025r. |
Zupa: krem z dyni z groszkiem ptysiowym Gulasz z kurczaka, kasza jęczmienna, bukiet warzyw na parze, kompot jabłkowy, actimel |
Alergeny: gluten, nabiał, seler, gorczyca |
| Środa
19.11.2025r. |
Zupa: koperkowa z ryżem Hamburger w bułce z mięsem wieprzowym, warzywa mieszane, kompot malinowy, woda mineralna 0,5l |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca,ryba |
| Czwartek
20.11.2025r. |
Zupa: rosół z makaronem
Udko drobiowe z pieca, ziemniaki z koperkiem, mizeria, kompot wiśniowy, mus owocowy |
Alergeny: seler, gluten, gorczyca, nabiał |
| Piątek
21.11.2025r. |
Zupa: z brukselki z zacierką Filet z morszczuka smażony, ziemniaki puree, surówka colesław, kompot agrestowy, pomarańcza |
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, jaja, ryba |
| Poniedziałek
24.11.2025r. |
Zupa: grochowa, pieczywo mieszane Pierogi z serem na słodko, sos waniliowy, napar z rumianku, mandarynka |
Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, |
| Wtorek
25.11.2025r. |
Zupa: owocowa z makaronem Rolada drobiowa z serem, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot śliwkowy, banan |
Alergeny: gluten, nabiał, seler, jaja |
| Środa
26.11.2025r. |
Zupa: jarzynowa, pieczywo mieszane Schab po tyrolsku, kasza pęczak, surówka z ogórka kiszonego z cebulką, kompot wieloowocowy, gruszka |
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, jaja
|
| Czwartek
27.11.2025r. |
Zupa: cygańska, pieczywo mieszane Makaron ze szpinakiem w sosie serowo-szpinakowym, kompot truskawkowy, batonik zbożowy |
Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca |
| Piątek
28.11.2025r. |
Zupa: z fasolki szparagowej, pieczywo mieszane
Śledzik w śmietanie, ziemniaki puree, kompot wiśniowy, |
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, ryba |
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Soja i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje
8. Seler i produkty pochodne
9. Gorczyca i produkty pochodne
10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
- REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr 12 /2020
Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5
im. Dzieci Polskich w Pile
z dnia 27 sierpnia 2020
REGULAMIN STOŁÓWKI
Szkoły Podstawowej nr 5
im. Dzieci Polskich w Pile
- Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną dla uczniów i pracowników szkoły.
2. Obiady wydawane są dla:
– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,
– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,
– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.
3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15
4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.
5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.
6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.
7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.
8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe
SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,
AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18
64-920 PIŁA
NR KONTA SZKOŁY:
46102038440000180201392224
9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata
NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022
10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.
11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.
12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.
13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.
14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :
w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30
w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20
15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.
16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19











