Stołówka szkolna

WPŁATY ZA OBIADY PROSZĘ UMNIEJSZAĆ O WYCIECZKI MAJOWE !!!

Karta zgłoszenia na obiady

Obiady – klas 1-8

 Jadłospis maj  2025 – obiady           

Poniedziałek

05.05.2025

Zupa koperkowa

Łazanki z kapustą i boczkiem, kompot śliwkowy, pomarańcza

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Wtorek

06.05.2025

Zupa pomidorowa z ryżem

Kotlet pożarski, ziemniaki, mizeria, napar z melisy, jabłko

Alergeny: gluten, jaja, nabiał, seler

 

Środa

07.05.2025

Zupa wiedeńska

Schab w jarzynach, kasza pęczak, kompot wiśniowy, banan

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja
Czwartek

08.05.2025

Zupa jarzynowa

Udko z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, napar z mięty

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca
Piątek

09.05.2025

Kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem

Ryba z pieca z sosem cytrynowym, ziemniaki, brokuł z masełkiem, kompot agrestowy,kiwi

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten, ryba, soja
Poniedziałek

12.05.2025

Zupa fasolowa, pieczywo mieszane

Ryż na mleku z musem jabłkowym, kompot truskawkowy, ciasteczko zbożowe

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten,soja
    Wtorek

13.05.2025

Zupa krupnik

Kotlet drobiowy, ziemniaki, sałata ze śmietaną, napar z lipy .Niepodległości 18

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, soja
Środa

14.05.2025

Zupa szczawiowa z jajkiem

Krokiety z mięsem, kompot malinowy. Niepodległości18

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja
Czwartek

15.05.2025

Zupa neapolitańska z zacierką

Gulasz wieprzowy, kluski śląskie, buraczki, kompot owocowy. Niepodległości 18

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, soja
Piątek

16.05.2025

Zupa wiosenna

Filet rybny smażony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, lemoniada, mus owocowy

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, jaja, ryba, soja
Poniedziałek

19.05.2025

Zupa żurek z jajkiem i kiełbaską

Pierogi z mięsem i cebulką, kompot agrestowy

Alergeny: gluten, jaja, nabiał, seler, soja
Wtorek

20.05.2025

Zupa brokułowa

Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, woda z cytryną i miodem

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja, soja
Środa

21.05.2025

Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane

Makaron z pomidorkami i kurczakiem, kompot truskawkowy

Alergeny: seler, gluten,  gorczyca, nabiał, soja

 

Czwartek

22.05.2025

Zupa meksykańska

Kopytka z kapustą zasmażaną i boczkiem, napar z melisy

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, soja
Piątek

23.05.2025

Zupa owocowa z makaronem

Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot malinowy

Alergeny :gluten, seler, ryba, soja
Poniedziałek

26.05.2025

Zupa ziemniaczana

Risotto z kurczakiem, kompot wieloowocowy

Alergeny :nabiał, gluten, seler, soja
Wtorek

27.05.2025

Zupa grysikowa

Kotlet słoneczny, ziemniaki, marchewka z groszkiem, herbata owocowa

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, jaja, soja

 

Środa

28.05.2025

Zupa marchewkowa

Bitki z sosem pieczeniowym, kasza jęczmienna, sałatka z ogórka kiszonego, kompot wieloowocowy

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, soja
Czwartek

29.05.2025

Zupa grochowa, pieczywo mieszane

Pierogi z serem i śmietaną, woda z miodem

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca
Piątek

30.05.2025

Barszcz czerwony(botwinka) z ziemniakami

Śledź w śmietanie, lemoniada

Kujawska 18

Alergeny: nabiał, gorczyca, seler, soja
Piątek

30.05.2025

Barszcz czerwony( botwinka) z ziemniakami, ryba smażona, ziemniaczki zapiekane, surówka z czerwonej kapusty, lemoniada

Niepodległości18

Alergeny :gluten ,seler,

soja, jaja, nabiał

 


Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im.Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020                                                                                 

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19