Stołówka szkolna

Szanowni Państwo,
Czerwiec jest krótki i wymaga szybkiego rozliczenia z uwagi na koniec roku szkolnego.
W związku z tym prosimy o dokonywanie płatności w wyznaczonym terminie
tj. 01.06.2025r.- 08.06.2025r.

Opłata za obiady w czerwcu 2025r. wynosi odpowiednio:
UCZNIOWIE: 16 dni x 7 zł = 112 zł.
NAUCZYCIELE: 16 dni x 13,50 zł = 216,00 zł

W przypadku planowanej nieobecności dziecka oraz wycieczek szkolnych w miesiącu czerwiec wpłatę należy pomniejszyć o ilość nieobecności dziecka
na obiadach.

Opłata za obiady płatna tylko na konto bankowe.
Nr konta: 46 1020 3844 0000 1802 0139 2224

Karta zgłoszenia na obiady

Obiady – klas 1-8

 Jadłospis czerwiec  2025 – obiady           

                                                                          Jadłospis czerwiec  2025 – obiady           

Poniedziałek

02.06.2025

Zupa grochowa, pieczywo mieszane, jabłko Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Wtorek

03.06.2025

Zupa jarzynowa

Makaron z indykiem w sosie carbonara, kompot malinowy, banan

Alergeny: gluten, jaja, nabiał, seler

 

Środa

04.06.2025

Zupa pomidorowa z ryżem

Pieczeń rzymska, ziemniaki,buraczki, napar z mięty, kiwi

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja
Czwartek

05.06.2025

Zupa wiedeńska

Nuggetsy drobiowe, ziemniaki, surówka z młodej kapusty, woda z cytryną ,pomarańcza,

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca,jaja
Piątek

06.06.2025

Zupa wiosenna z pomidorkami

Śledź po tatarsku, ziemniaki, kompot jabłkowy, wafelek ryżowy

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten, ryba, soja
Poniedziałek

09.06.2025

Zupa gulaszowa, pieczywo mieszane

Makaron penne z kurczakiem, kompot śliwkowy, kiwi

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten ,soja
    Wtorek

10.06.2025

Zupa barszcz czerwony z makaronem

Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z brokuła, kompot z czarnej porzeczki, banan

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, soja,jaja
Środa

11.06.2025

Zupa z brukselką

Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja
Czwartek

12.06.2025

Zupa krupnik, pieczywo mieszane

Ryż na mleku z musem jabłkowym, kompot truskawkowy

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, soja
Piątek

13.06.2025

Zupa ryżowa

Ryba w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z młodej kapusty, lemoniada

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, jaja, ryba, soja
Poniedziałek

16.06.2025

Zupa ziemniaczana, pieczywo mieszane

Pyzy drożdżowe z sosem truskawkowym, kompot wieloowocowy

Alergeny: gluten, jaja, nabiał, seler, soja
Wtorek

17.06.2025

Zupa ogórkowa

Pieczeń z szynki, kasza jęczmienna, buraczki ,woda z cytryną i miodem

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, soja
Środa

18.06.2025

Zupa botwinka z jajkiem

Spaghetti po bolońsku z serem, napar z melisy

Alergeny: seler, gluten,  gorczyca, nabiał, soja, jaja

 

Czwartek

19.06.2025

Boże Ciało  
Piątek

20.06.2025

dzień wolny   
Poniedziałek

23.06.2025

Zupa meksykańska, pieczywo mieszane

Pierogi z serem i sosem waniliowym, kompot wiśniowy

Alergeny :nabiał, gluten, seler, soja
Wtorek

24.06.2025

Zupa koperkowa z ryżem

Filet drobiowy, ziemniaki, sałata ze śmietaną, kompot z czarnej porzeczki

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, jaja, soja

 

Środa

25.06.2025

Zupa kalafiorowa

Bigos z młodej kapusty, ziemniaki w całości, młode,

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, soja
     
     
     

 


Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im.Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020                                                                                 

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19