ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY
WRZESIEŃ 2025r.
WYNOSI :
DLA UCZNIÓW:
21 dni x 7,00 zł = 147,00 zł
DLA NAUCZYCIELI:
21 dni x 14,10 zł = 296,10 zł
WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE
OD 01.09.2025r. – 05.09.2025r.
Opłata za obiady płatna tylko na konto bankowe.
Nr konta: 46 1020 3844 0000 1802 0139 2224
UWAGA!
Prosimy o przestrzeganie podanych terminów i wpłatę podanej kwoty.
Karta-zgloszenia-na-obiady
WRZESIEŃ 2025
Wtorek 02.09.2025 |
Zupa: jarzynowa, pieczywo mieszane
Makaron spaghetti z sosem bolońskim i serem mozarella, kompot agrestowy, śliwka |
Alergeny: mleko, seler, zboża |
Środa
03.09.2025 |
Zupa: rosół z makaronem
Potrawka z kurczaka, ryż paraboliczny, |
Alergeny: mleko, zboża, soja, seler, |
Czwartek
04.09.2025 |
Zupa: ogórkowa
Gulasz wieprzowy, ziemniaki, buraczki gotowane, napar z melisy, jabłko |
Alergeny: zboża, seler, mleko, |
Piątek
05.09.2025 |
Zupa: z białej kapusty
Paluszki rybne z serem i ziołami, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot malinowy |
Alergeny: ryby, mleko, seler, zboża |
Poniedziałek
08.09.2025 |
Zupa: grochowa, pieczywo mieszane
Naleśniki z twarogiem i sosem truskawkowym, kompot wiśniowy, gruszka |
Alergeny: jaja, mleko, seler, zboża |
Wtorek
09.09.2025 |
Zupa: pomidorowa z ryżem
Kotlet schabowy, ziemniaki, fasolka szparagowa |
Alergeny: jaja, mleko, seler, zboża, |
Środa
10.09.2025 |
Zupa krupnik, pieczywo mieszane
Makaron penne z kurczakiem w sosie serowo-szpinakowym, kompot śliwkowy, banan |
Alergeny: mleko, zboża, seler |
Czwartek
11.09.2025 |
Zupa: krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym
Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy, gruszka |
Alergeny: jaja, mleko, zboża, seler |
Piątek
12.09.2025 |
Zupa: owocowa z makaronem
Filet smażony z morszczuka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot jabłkowy, śliwka |
Alergeny: ryby, mleko, zboża |
Poniedziałek
15.09.2025 |
Zupa: kalafiorowa, pieczywo mieszane
Kurczak w sosie curry, ryż, |
Alergeny: mleko, zboża, seler |
Wtorek
16.09.2025 |
Zupa: neapolitańska z zacierką
Nuggetsy drobiowe, ziemniaki, mix sałat z pomidorkami i ogórkiem, kompot agrestowy |
Alergeny: mleko, seler, jaja, zboża, |
Środa
17.09.2025 |
Zupa: wiosenna
Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, |
Alergeny: mleko, jaja, zboża |
Czwartek
18.09.2025 |
Zupa: pieczarkowa z makaronem
Szynka w sosie własnym, kluski śląskie, |
Alergeny: zboża, seler, mleko |
Piątek
19.09.2025 |
Zupa: łososiowa
Pierogi z serem i sosem waniliowym, |
Alergeny: mleko, seler, zboża |
Poniedziałek
22.09.2025 |
Zupa: meksykańska, pieczywo mieszane
Kluski leniwe z masełkiem i cynamonem, |
Alergeny: mleko, jaja, seler, zboża |
Poniedziałek
22.09.2025 |
Zupa ryżowa
Fasolka po bretońsku, ziemniaki, kompot gruszkowy, mieszanka studencka. Kujawska 18 |
Alergeny: nabiał. Gluten, seler |
Wtorek
23.09.2025 |
Zupa: wiedeńska
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki ,kompot z czarnej porzeczki |
Alergeny: mleko, jaja, seler |
Środa
24.09.2025 |
Zupa: z fasolki szparagowej, pieczywo mieszane
Filet drobiowy panierowany, ziemniaki, |
Alergeny: mleko, jaja, zboża, seler |
Czwartek
25.09. 2025 |
Zupa: brokułowa, pieczywo mieszane
Bitki ze schabu w sosie, kopytka, surówka z czerwonej kapusty, jabłka i prażonego słonecznika, kompot śliwkowy, jabłko |
Alergeny: mleko, seler, zboża |
Piątek
26.09.2025 |
Zupa: barszcz ukraiński
Kotleciki rybne, ziemniaki, surówka colesław, kompot agrestowy |
Alergeny: ryby, jaja, mleko, seler, soja |
Poniedziałek
29.09.2025 |
Zupa: cygańska, pieczywo mieszane
Makaron w sosie carbonara z boczkiem, |
Alergeny: mleko, zboża, seler, |
Wtorek
30.09.2025 |
Zupa: koperkowa z ryżem
Udko drobiowe z pieca, ziemniaki, |
Alergeny: mleko, seler, zboża |
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Soja i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje
8. Seler i produkty pochodne
9. Gorczyca i produkty pochodne
10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
- REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr 12 /2020
Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5
im. Dzieci Polskich w Pile
z dnia 27 sierpnia 2020
REGULAMIN STOŁÓWKI
Szkoły Podstawowej nr 5
im. Dzieci Polskich w Pile
- Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną dla uczniów i pracowników szkoły.
2. Obiady wydawane są dla:
– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,
– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,
– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.
3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15
4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.
5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.
6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.
7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.
8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe
SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,
AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18
64-920 PIŁA
NR KONTA SZKOŁY:
46102038440000180201392224
9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata
NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022
10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.
11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.
12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.
13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.
14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :
w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30
w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20
15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.
16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19