Ułatwienia dostępu

Stołówka szkolna

ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY
PAŹDZIERNIK 2025r.

WYNOSI :

DLA UCZNIÓW:

22 dni x 7,00 zł = 154,00 zł

DLA NAUCZYCIELI:

22 dni x 14,10 zł = 310,20 zł

 

  WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE

 OD 01.10.2025r. – 05.10.2025r.

 

Opłata za obiady płatna tylko na konto bankowe.

Nr konta: 46 1020 3844 0000 1802 0139 2224

UWAGA!
Prosimy o przestrzeganie podanych terminów i wpłatę podanej kwoty.

Karta-zgloszenia-na-obiady

 

PAŹDZIERNIK 2025

Środa

01.10.2025

Zupa: kalafiorowa, pieczywo mieszane
Kotlet pożarski, ziemniaki z koperkiem,
brokuł na masełku,
kompot śliwkowy, jabłko
Alergeny:
mleko, jaja, seler, gluten
Czwartek02.10.2025 Zupa: gulaszowa na wołowinie,
pieczywo mieszane
Pyzy drożdżowe w sosie truskawkowo-jogurtowym, kompot wieloowocowy
 banan
Alergeny:
mleko, seler, gluten
Piątek03.10.2025 Zupa: pomidorowa z makaronemPaluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka
z kiszonej kapusty, marchewki
z natką pietruszki, kompot truskawkowy, śliwka
Alergeny:
ryby, gluten, seler
Poniedziałek06.10.2025 Zupa: grysikowa
Makaron spaghetti z sosem bolońskim
i żółtym serem, kompot z czarnej porzeczki, gruszka
Alergeny: 
seler, gluten, mleko
Wtorek

07.10.2025

Zupa: krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym
Boeuf strogonow z papryką i pieczarkami,
kasza pęczak, surówka z marchewki ananasa,
kompot wiśniowy, woda mineralna 0,5l
Alergeny:
seler, gluten, mleko
Środa08.10.2025 Zupa: fasolowa,  pieczywo mieszane
Racuchy drożdżowe z powidłami śliwkowymi
i cukrem pudrem, napar z mięty, jabłko
Alergeny:
mleko, jaja, seler, gluten
Czwartek09.10.2025 Zupa: marchewkowa
Kebab z kurczaka w bułce, sos czosnkowy, sałata, pomidor, kompot truskawkowy, śliwki suszone
Alergeny:
mleko, seler, gluten, soja
Piątek10.10.2025 Zupa: żurek z jajkiem i białą kiełbaską,
pieczywo mieszane
Filet z morszczuka smażony, 
ziemniaki z koperkiem, surówka szwedzka,
kompot wieloowocowy, gruszka
Alergeny:
jaja, mleko, ryby, seler
Poniedziałek13.10.2025 Zupa: brokułowa, pieczywo mieszane
Łazanki z kiszoną kapustą,
herbata miętowa, banan
Alergeny:
seler, gluten, mleko
Środa15.10.2025 Zupa: jarzynowa z brukselką, 
pieczywo mieszane
Pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym,
ziemniaki puree, talarki z marchewki z miodem,
kompot z czarnej porzeczki, mus owocowy
Alergeny:
mleko, jaja, seler
Czwartek16.10.2025 Zupa: neapolitańska z zacierką
Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka
z kapusty pekińskiej, świeżego ogórka i pomidora
z sosem vinegret,
kompot wieloowocowy, orzechy włoskie
Alergeny:
mleko, jaja, seler, soja, gorczyca, orzechy
Piątek17.10.2025 Zupa: owocowa z makaronem
Filet rybny w sosie greckim z warzywami,
ziemniaki puree, herbata rumiankowa, jabłko
Alergeny:
ryby, gluten, mleko
Poniedziałek20.10.2025 Zupa: barszcz ukraiński, pieczywo mieszane
Pierogi z twarogiem i ziemniakami z okrasą
z cebulki, kompot malinowy, śliwka
Alergeny:
seler, gluten
Wtorek21.10.2025 Zupa: koperkowa z lanymi kluseczkami
Schab w sosie własnym, ziemniaki puree, surówka z ogórka kiszonego
 z cebulką i miodem, kompot wiśniowy, gruszka
Alergeny:
mleko, seler, gluten
Środa22.10.2025 Zupa: meksykańska, pieczywo mieszane
Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem,
napar z mięty, banan
Alergeny:
gluten, seler, mleko,
Czwartek23.10. 2025 Zupa: z fasolki szparagowej, pieczywo mieszane
Makaron z kurczakiem w sosie serowo-szpinakowym, kompot z czarnej porzeczki, mandarynka
Alergeny:
gluten, seler, mleko
Piątek24.10.2025 Zupa: krupnik, pieczywo mieszane
Filet rybny z serem, ziemniaki z koperkiem ,
surówka z selera z orzechami włoskimi,
kompot śliwkowy, jogurt owocowy
Alergeny:
ryby, mleko, seler, gluten, orzechy
Poniedziałek27.10.2025 Zupa: grochowa, pieczywo mieszaneMakaron z twarogiem, kompot wieloowocowy, jabłko Alergeny :
mleko, seler, gluten
Wtorek28.10.2025 Zupa: szczawiowa z jajkiem,
 pieczywo mieszane
Kotlet siekany z kurczaka z żółtym serem,
ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z porem, kompot wiśniowy, woda mineralna 0,5l
Alergeny:
mleko, jaja, seler, soja, gluten
Środa
29.10.2025
Zupa: ogórkowa, pieczywo mieszane
Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna,
buraczki gotowane,
herbata rumiankowa, banan
Alergeny:
gluten, seler, mleko
Czwartek
30.10.2025
Zupa: rosół z makaronem
Bitka z indyka w sosie śmietanowym,
ryż paraboliczny, marchewka z groszkiem, 
kompot agrestowy
Alergeny:
mleko, seler, gluten
Piątek
31.10.2025
Zupa: barszcz zabielany z ziemniakami
pieczywo mieszane
Hamburger rybny, ziemniaki
z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej
z czerwoną papryką i kukurydzą,
kompot truskawkowy

Alergeny:
ryby, seler, gluten, soja 


Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im. Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19

Przewijanie do góry