Stołówka szkolna

OBIADY 

ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY W Czerwcu 2024

UCZNIOWIE AL. NIEPODLEGŁOŚCI (ilość obiadów 13) – 91,00

NAUCZYCIELE  – 158,6

Szanowni Państwo,
Czerwiec jest krótki i wymaga szybkiego rozliczenia z uwagi na koniec roku szkolnego.
W związku z tym prosimy o dokonywanie płatności w wyznaczonym terminie

WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE  od 2 do 08 czerwca 2024

STAWKA ŻYWIENIOWA OBIADU ABONAMENTOWEGO WYNOSI
UCZNIOWIE – 7,00 zł
NAUCZYCIELE – 12,20 zł

 

     WPŁATY PROSZĘ PRZEKAZYWAĆ WYŁĄCZNIE PRZELEWEM NA NR KONTA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W PILE:

46 1020 3844 0000 1802 0139 2224      

W tytule przelewu należy zamieścić informację:
Wpłata za obiady za miesiąc grudzień 2023 r., imię i nazwisko dziecka oraz klasę.

Rodziców dzieci korzystających ze stołówki prosimy o wypełnienie karty zgłoszenia

Karta zgłoszenia na obiady    

    

                   Obiady szkolne w czerwcu 2024                                                                                                                                                                                                                                                              

Poniedziałek
03.06.2024r.
Zupa brokułowa, pieczywo mieszane

Makaron spaghetti z sosem bolońskim, kompot jabłkowy, banan

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Wtorek

04.06.2024r.

Zupa gulaszowa, pieczywo mieszane

Pierogi leniwe ze śmietaną, kompot wiśniowy, jabłko

Alergeny: gorczyca, nabiał, seler, gluten
Środa

05.06.2024r.

Zupa z młodej kapusty, pieczywo mieszane

Filet drobiowy panierowany, ziemniaki, woda z cytryną i miodem, sałata z sosem winegret

Alergeny: gluten, seler, jaja, gorczyca
Czwartek

06.06.2024

 

Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane

Gulasz z szynki, kasza jęczmienna, buraczki, kiwi

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten
Piątek

07.06.2024r.

Zupa neapolitańska z zacierką

Filet z morszczuka smażony, ziemniaki, surówka wiosenna, napar z mięty batonik sante

Alergeny: nabiał, seler, gluten, gorczyca,jaja ryba
Poniedziałek
10.06.2024r.
Zupa kapuśniak, pieczywo mieszane

Ryż na mleku z musem jabłkowym, kompot śliwkowy banan

Alergeny: seler, nabiał,  gorczyca, gluten
Wtorek

11.06.2024r.

Zupa pomidorowa z ryżem

Udko pieczone, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot wiśniowy

Alergeny: gluten, seler, gorczyca
Środa

12.06.2024r.

Zupa jarzynowa, pieczywo mieszane

Makaron kokardki z kurczakiem i szpinakiem, kompot truskawkowy, jabłko

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca,
Czwartek

13.06.2024r.

Zupa żurek z jajkiem

Kopytka z kapustą zasmażaną, kompot agrestowy

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, jaja
Piątek

14.06.2024r.

Zupa kalafiorowa, pieczywo mieszane

Paluszki rybne, ziemniaki, marchewka mini, woda mineralna 0,5l

Alergeny: jaja, seler, gorczyca, gluten, ryba
Poniedziałek

17.06.2024r.

Zupa meksykańska, pieczywo  mieszane,

Makaron rurki z sosem karbonara, napar z melisy

Alergeny: gluten, nabiał, seler, gorczyca, ryba, jaja
Wtorek

18.06.2024r.

Zupa ryżowa,

kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, kompot wieloowocowy, gruszka

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Środa

19.06.2024r.

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami,

pyzy drożdżowe z sosem truskawkowym, napar z mięty

Alergeny: seler, gluten,  gorczyca, jaja

 

                                                                   

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im.Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020                                                                                 

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19