Stołówka szkolna

OBIADY 

Odpłatność za obiady w lutym 2025

UCZNIOWIE 20 dni x 7,00 zł = 140,00 zł

NAUCZYCIELE 20 dni x 13,50 zł = 270,00 zł

WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE  od 3 do 10 lutego 2025

     WPŁATY PROSZĘ PRZEKAZYWAĆ WYŁĄCZNIE PRZELEWEM NA NR KONTA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W PILE:

46 1020 3844 0000 1802 0139 2224      

W tytule przelewu należy zamieścić informację:
Wpłata za obiady za miesiąc (podać miesiąc i rok) , imię i nazwisko dziecka oraz klasę.

BARDZO PROSIMY O TERMINOWE WPŁATY

Rodziców dzieci korzystających ze stołówki prosimy o wypełnienie karty zgłoszenia

Karta zgłoszenia na obiady

Obiady – klas 1-8

Luty 2025 r.

Poniedziałek

03.02.2025

Zupa żurek z białą kiełbasą i jajkiem

Pierogi ruskie okraszone cebulką, surówka z marchewki i jabłka kompot wiśniowy

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja
Wtorek

04. 02.2025

Zupa koperkowa z zacierką

Nugettsy drobiowe, ziemniaki ,surówka Coleslaw, lemoniada

Alergeny: gluten, nabiał, seler, jaja
Środa

05.02.2025

Zupa jarzynowa, pieczywo mieszane

Pieczeń rzymska, kasza pęczak ,ogórek kiszony, kompot wieloowocowy ,banan

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja
Czwartek

06.02.2025

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami

Pyzy na parze, sos truskawkowy, napar z melisy, pomarańcza

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca
Piątek

07.02.2025

Zupa owocowa

Filet z miruny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, jabłko

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten ,jaja, ryba
Poniedziałek

10.02.2025

Zupa krupnik, pieczywo mieszane

Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem z sosem czosnkowym, kompot truskawkowy

Alergeny: seler, nabiał,  gorczyca, gluten, jaja
Wtorek

11.02.2025

Zupa pomidorowa z ryżem

Udko drobiowe, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, napar z mięty, soczek owocowy

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał
Środa

12.02.2025

Zupa grochowa, pieczywo mieszane

Ryż na mleku z musem jabłkowym, kompot wieloowocowy

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Czwartek

13.02.2025

Zupa grysikowa

Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot agrestowy

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, jaja
Piątek

14.02.2025

 

Zupa kalafiorowa z ziemniakami

Śledź po tatarsku, ziemniaki, kompot malinowy, pomarańcza

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten, ryba
Poniedziałek

17.02.2025

Zupa pieczarkowa

Pierogi z mięsem, surówka z zasmażanej białej kapusty, napar z melisy

Alergeny: gluten, nabiał, seler, gorczyca, jaja
Wtorek

18.02.2025

Z fasolki szparagowej

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym ziemniaki, kalafior z bułką tartą, kompot wieloowocowy, kiwi

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja
Środa

19.02.2025

Zupa ogórkowa

Szynka w sosie własnym ,kasza jęczmienna,  surówka z kapusty modrej, kompot agrestowy

Alergeny: seler, gluten,  gorczyca, nabiał
Czwartek

20.02.2025

Zupa ziemniaczana

Naleśniki z  dżemem, twarożkiem waniliowym i cukrem pudrem, kompot wiśniowy, jabłko

 

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, jaja
Piątek

21.02.2025

 

Rosół z zacierką

Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot z czarnej porzeczki

Alergeny: gluten, nabiał, gorczyca, ryba, jaja
Poniedziałek

24.02.2025

Zupa barszcz biały z jajkiem

Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem, napar z mięty. Niepodległości 18

Alergeny :gluten, seler, nabiał, jajka, gorczyca
Poniedziałek

24.02.2025

Zupa barszcz biały z jajkiem

Bitka drobiowa, ryż surówka z marchewki z ananasem, napar z mięty. Kujawska 18

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten ,jaja
Wtorek

25.02.2025

Zupa jarzynowa

Kotlet pożarski, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot truskawkowy ,mandarynka

Alergeny: gluten, nabiał, seler, jaja
Środa

26.02.2025

Zupa wiosenna

Spaghetii z sosem bolońskim, kompot jabłkowy, banan

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, jaja

 

Czwartek

27.02.2025

Zupa gulaszowa ,pieczywo mieszane

Bigos z kiszonej kapusty, ziemniaki, kompot wiśniowy

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca
Piątek

28.02.2025

Zupa brokułowa

Filet rybny z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot malinowy

Alergeny :nabiał, seler, gluten, jaja, ryba
     


Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im.Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020                                                                                 

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19