Stołówka szkolna

ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY
W MARCU 2025r.

WYNOSI :

DLA DZIECI:

21 dni x 7,00 zł = 147,00 zł

DLA NAUCZYCIELI :

21 dni x 13,50 zł = 283,50 zł

  WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE

 OD 03.03.2025r. – 10.03.2025r.

Opłata za obiady płatna tylko na konto bankowe.

Nr konta: 46 1020 3844 0000 1802 0139 2224

W tytule przelewu należy zamieścić informację:
Wpłata za obiady za miesiąc (podać miesiąc i rok) , imię i nazwisko dziecka oraz klasę.

BARDZO PROSIMY O TERMINOWE WPŁATY

Rodziców dzieci korzystających ze stołówki prosimy o wypełnienie karty zgłoszenia

Karta zgłoszenia na obiady

Obiady – klas 1-8

Marzec 2025 r.

Poniedziałek

03.03.2025

Zupa  białej kapusty

Makaron penne z sosem śmietanowo – ziołowym z kurczakiem

Napar z melisy, banan

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, soja seler
Wtorek

04.03.2025

Zupa wiedeńska

Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki, kompot agrestowy, pomarańcza

Alergeny: gluten, jaja, nabiał, seler
Środa

05.03.2025

Zupa meksykańska, pieczywo mieszane

Kopytka z kapustą zasmażaną ,boczkiem i cebulką, kompot truskawkowy ,jabłko

 

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Czwartek

06.03.2025

Zupa krupnik

Filet drobiowy panierowany, ziemniaki, surówka z selera i marchewki z orzechami włoskimi, napar z mięty

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca
Piątek

07.03.2025

Zupa łososiowa

Ryż na mleku z sosem truskawkowym, woda z cytryną ,kiwi

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten, ryba
Poniedziałek

10.03.2025

Zupa marchewkowa

Makaron z sosem myśliwskim, kompot śliwkowy ,wafelek bez czekolady

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten ,soja
Wtorek

11.03.2025

Zupa kapuśniak, pieczywo mieszane

Udko pieczone, ziemniaki, marchewka mini z masełkiem i miodem, napar z rumianku, pomarańcza

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał
 Środa

12.03.2025

Zupa pomidorowa z zacierką

Pyzy drożdżowe, gulasz  wieprzowy z warzywami, napar z mięty, jabłko

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Czwartek

13.03.2025

Zupa kalafiorowa

Schab pieczony w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z kapusty czerwonej ze słonecznikiem, herbata owocowa

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca
Piątek

14.03.2025

Zupa ogórkowa

Paluszki rybne z serem i ziołami, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, napar z lipy, kiwi

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, ryba
Poniedziałek

17.03.2025

Zupa z fasolki szparagowej

Spaghetti z sosem bolońskim, kompot z czarnej porzeczki ,woda mineralna 0,7 l

Alergeny: gluten ,,nabiał, seler, soja
Wtorek

18.03.2025

Zupa ryżowa

Schab po kowalsku z pieczarkami i mozzarellą, ziemniaki, surówka z białej kapusty z koperkiem, woda z cytryną .mus owocowy

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja
Środa

19.03.2025

Rosół z makaronem

Potrawka z kurczaka, ryż, marchewka z groszkiem, kompot wiśniowy, sok kubuś

Alergeny: seler, gluten,  gorczyca, nabiał, soja
Czwartek

20.03.2025

Zupa grochowa, pieczywo mieszane

Kluski leniwe z sosem waniliowym, surówka z marchewki i ananasa, kompot wieloowocowy, mandarynka

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca ,gluten
Piątek

21.03.2025

Zupa szczawiowa z jajkiem

Ryba smażona, ziemniaki, brokuł z bułką tartą i masełkiem, napar mięty, banan

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, jaja, ryba
Poniedziałek

24.03.2025

Zupa gulaszowa, pieczywo mieszane

Pierogi z serem na słodko z cukrem trzcinowym, kompot truskawkowy

Alergeny: gluten, nabiał, seler, jaja
Wtorek

25.03.2025

Zupa jarzynowa

Nugettsy z kurczaka, sos czosnkowy, ziemniaki, surówka bałkańska, lemoniada, deser monte

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał ,jaja
Środa

26.03.2025

Zupa brokułowa

Makaron ze szpinakiem i boczkiem, kompot agrestowy, mandarynka

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca
Czwartek

27.03.2025

Zupa barszcz ukraiński

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej, napar z mięty

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, jaja
Piątek

28.03.2025

Zupa pieczarkowa

Hamburger rybny, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z cebulką i miodem, herbata z rumianku

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, jaja, ryba
     
Poniedziałek

31.03.2025

Zupa węgierska

Racuchy z powidłami i cukrem pudrem

Alergeny :gorczyca, seler, nabiał ,soja, jaja


Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im.Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020                                                                                 

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19