Szanowni Państwo,
Czerwiec jest krótki i wymaga szybkiego rozliczenia z uwagi na koniec roku szkolnego.
W związku z tym prosimy o dokonywanie płatności w wyznaczonym terminie
tj. 01.06.2025r.- 08.06.2025r.
Opłata za obiady w czerwcu 2025r. wynosi odpowiednio:
UCZNIOWIE: 16 dni x 7 zł = 112 zł.
NAUCZYCIELE: 16 dni x 13,50 zł = 216,00 zł
W przypadku planowanej nieobecności dziecka oraz wycieczek szkolnych w miesiącu czerwiec wpłatę należy pomniejszyć o ilość nieobecności dziecka
na obiadach.
Opłata za obiady płatna tylko na konto bankowe.
Nr konta: 46 1020 3844 0000 1802 0139 2224
Obiady – klas 1-8
Jadłospis czerwiec 2025 – obiady
Jadłospis czerwiec 2025 – obiady
Poniedziałek
02.06.2025 |
Zupa grochowa, pieczywo mieszane, jabłko | Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca |
Wtorek
03.06.2025 |
Zupa jarzynowa
Makaron z indykiem w sosie carbonara, kompot malinowy, banan |
Alergeny: gluten, jaja, nabiał, seler
|
Środa
04.06.2025 |
Zupa pomidorowa z ryżem
Pieczeń rzymska, ziemniaki,buraczki, napar z mięty, kiwi |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja |
Czwartek
05.06.2025 |
Zupa wiedeńska
Nuggetsy drobiowe, ziemniaki, surówka z młodej kapusty, woda z cytryną ,pomarańcza, |
Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca,jaja |
Piątek
06.06.2025 |
Zupa wiosenna z pomidorkami
Śledź po tatarsku, ziemniaki, kompot jabłkowy, wafelek ryżowy |
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten, ryba, soja |
Poniedziałek
09.06.2025 |
Zupa gulaszowa, pieczywo mieszane
Makaron penne z kurczakiem, kompot śliwkowy, kiwi |
Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten ,soja |
Wtorek
10.06.2025 |
Zupa barszcz czerwony z makaronem
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z brokuła, kompot z czarnej porzeczki, banan |
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, soja,jaja |
Środa
11.06.2025 |
Zupa z brukselką
Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja |
Czwartek
12.06.2025 |
Zupa krupnik, pieczywo mieszane
Ryż na mleku z musem jabłkowym, kompot truskawkowy |
Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca, soja |
Piątek
13.06.2025 |
Zupa ryżowa
Ryba w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z młodej kapusty, lemoniada |
Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, jaja, ryba, soja |
Poniedziałek
16.06.2025 |
Zupa ziemniaczana, pieczywo mieszane
Pyzy drożdżowe z sosem truskawkowym, kompot wieloowocowy |
Alergeny: gluten, jaja, nabiał, seler, soja |
Wtorek
17.06.2025 |
Zupa ogórkowa
Pieczeń z szynki, kasza jęczmienna, buraczki ,woda z cytryną i miodem |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, soja |
Środa
18.06.2025 |
Zupa botwinka z jajkiem
Spaghetti po bolońsku z serem, napar z melisy |
Alergeny: seler, gluten, gorczyca, nabiał, soja, jaja
|
Czwartek
19.06.2025 |
Boże Ciało | |
Piątek
20.06.2025 |
dzień wolny | |
Poniedziałek
23.06.2025 |
Zupa meksykańska, pieczywo mieszane
Pierogi z serem i sosem waniliowym, kompot wiśniowy |
Alergeny :nabiał, gluten, seler, soja |
Wtorek
24.06.2025 |
Zupa koperkowa z ryżem
Filet drobiowy, ziemniaki, sałata ze śmietaną, kompot z czarnej porzeczki |
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, jaja, soja
|
Środa
25.06.2025 |
Zupa kalafiorowa
Bigos z młodej kapusty, ziemniaki w całości, młode, |
Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca, soja |
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Soja i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje
8. Seler i produkty pochodne
9. Gorczyca i produkty pochodne
10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
- REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr 12 /2020
Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5
im.Dzieci Polskich w Pile
z dnia 27 sierpnia 2020
REGULAMIN STOŁÓWKI
Szkoły Podstawowej nr 5
im. Dzieci Polskich w Pile
- Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną dla uczniów i pracowników szkoły.
2. Obiady wydawane są dla:
– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,
– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,
– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.
3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15
4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.
5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.
6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.
7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.
8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe
SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,
AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18
64-920 PIŁA
NR KONTA SZKOŁY:
46102038440000180201392224
9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata
NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022
10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.
11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.
12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.
13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.
14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :
w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30
w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20
15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.
16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19