Ułatwienia dostępu

Stołówka szkolna

ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY
LISTOPAD 2025r.

WYNOSI :

DLA UCZNIÓW:

18 dni x 7,00 zł = 126,00 zł

DLA NAUCZYCIELI:

18 dni x 14,10 zł = 253,80 zł

 

  WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE

 OD 01.11.2025r. – 05.11.2025r.

 

Opłata za obiady płatna tylko na konto bankowe.

Nr konta: 46 1020 3844 0000 1802 0139 2224

UWAGA!
Prosimy o przestrzeganie podanych terminów i wpłatę podanej kwoty.

Karta-zgloszenia-na-obiady

 

LISTOPAD 2025r.

Poniedziałek

03.11.2025r.

Zupa: kalafiorowa, pieczywo mieszane
Makaron spaghetti po bolońsku z żółtym serem,
kompot śliwkowy, banan

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca , soja, gluten

Wtorek

04.11.2025r.

Zupa: pomidorowa z ryżem
Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki puree, sałata ze śmietaną, kompot agrestowy, mandarynka
Alergeny: gorczyca, nabiał, seler, soja
Środa

05.11.2025r.

Zupa: ogórkowa, pieczywo mieszane
Kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, buraczki gotowane, kompot wieloowocowy, jogurcik owocowy
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja
Czwartek

06.11.2025r.

Zupa: krupnik, pieczywo mieszane

Krokiety z mięsem i sosem pieczarkowym, napar z mięty, kiwi

Alergeny: seler, nabiał, gluten ,gorczyca
Piątek

07.11.2025r.

Zupa: ziemniaczana, pieczywo mieszane
Paluszki rybne, ziemniaki puree, surówka z marchewki, jabłka
i pora, kompot malinowy, rogal Marciński
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten, ryba
Środa

12.11.2025

 

Zupa: barszcz ukraiński

Makaron carbonara z boczkiem, kompot gruszkowy,
gruszka

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał
Czwartek

13.11.2025r.

Zupa: wiedeńska
Kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka wielowarzywna, kompot truskawkowy, jabłko
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, jaja
Piątek

14.11.2025r.

Zupa: łososiowa, pieczywo mieszane
Naleśniki z twarogiem i sosem truskawkowym,
kompot z czarnej porzeczki, pomarańcza
Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca
Poniedziałek

17.11.2025r.

Zupa: meksykańska, pieczywo mieszane
Pierogi leniwe masełkiem i cynamonem, surówka z marchewki
i ananasa, napar z mięty, śliwka
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten
Wtorek

18.11.2025r.

Zupa: krem z dyni z groszkiem ptysiowym
Gulasz z kurczaka, kasza jęczmienna, bukiet warzyw na parze, kompot jabłkowy, actimel
Alergeny: gluten, nabiał, seler, gorczyca
Środa

19.11.2025r.

Zupa: koperkowa z ryżem
Hamburger w bułce z mięsem wieprzowym, warzywa mieszane, kompot malinowy, woda mineralna 0,5l
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca,ryba
Czwartek

20.11.2025r.

Zupa: rosół z makaronem

Udko drobiowe z pieca, ziemniaki z koperkiem, mizeria, kompot wiśniowy, mus owocowy

Alergeny: seler, gluten,  gorczyca, nabiał
Piątek

21.11.2025r.

Zupa: z brukselki z zacierką
Filet z morszczuka smażony, ziemniaki puree,
surówka colesław, 
kompot agrestowy, pomarańcza
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, jaja, ryba
Poniedziałek

24.11.2025r.

Zupa: grochowa, pieczywo mieszane
Pierogi z serem na słodko, sos waniliowy, napar z rumianku, mandarynka
Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten,
Wtorek

25.11.2025r.

Zupa: owocowa z makaronem
Rolada drobiowa z serem, ziemniaki z koperkiem, surówka
z kapusty pekińskiej, kompot śliwkowy, banan
Alergeny: gluten, nabiał, seler, jaja
Środa

26.11.2025r.

Zupa: jarzynowa, pieczywo mieszane
Schab po tyrolsku, kasza pęczak, surówka z ogórka kiszonego z cebulką, kompot wieloowocowy, gruszka
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał, jaja

 

Czwartek

27.11.2025r.

Zupa: cygańska, pieczywo mieszane
Makaron ze szpinakiem w sosie serowo-szpinakowym,
kompot truskawkowy, batonik zbożowy
Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca
Piątek

28.11.2025r.

Zupa: z fasolki szparagowej, pieczywo mieszane

Śledzik w śmietanie, ziemniaki puree, kompot wiśniowy,
chipsy jabłkowe

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, ryba

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im. Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19

Przewijanie do góry