ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY
W KWIETNIU 2025r.
WYNOSI :
DLA DZIECI:
18 dni x 7,00 zł = 126,00 zł
DLA NAUCZYCIELI :
18 dni x 13,50 zł = 243,00 zł
WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE
OD 01.04.2025r. – 10.04.2025r.
Opłata za obiady płatna tylko na konto bankowe.
Nr konta: 46 1020 3844 0000 1802 0139 2224
Proszę o terminowe wpłaty.
Rodziców dzieci korzystających ze stołówki prosimy o wypełnienie karty zgłoszenia
Obiady – klas 1-8
Kwiecień 2025 r.
Wtorek
01.04.2025 |
Zupa warzywna z brukselka
Pierogi ruskie, kompot wiśniowy Al. Niepodległości 18 |
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał |
Wtorek
01.04.2025 |
Zupa warzywna z brukselką
Krokiety z mięsem, surówka z kapusty pekińskiej ,kompot wiśniowy Kujawska 18 |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, soja seler |
Środa
02.04.2025 |
Zupa grysikowa
Gulasz węgierski, kopytka, napar z melisy |
Alergeny: gluten, jaja, nabiał, seler |
Czwartek
03.04.2025 |
Zupa pomidorowa z makaronem
Bitka drobiowa w sosie własnym, ryż, mini marchewki, kompot jabłkowy |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca |
Piątek
04.04.2025 |
Zupa owocowa
Filet rybny z smażony, ziemniaki, surówka z białej kapusty z koperkiem i majonezem, napar z mięty |
Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca, ryba |
Poniedziałek
07.04.2025 |
Zupa krupnik, pieczywo mieszane
Makaron penne z kurczakiem , szpinakiem i warzywami kompot truskawkowy |
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten |
Wtorek
08.04.2025 |
Zupa krem z zielonego groszku
Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, lemoniada |
Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten ,soja,jaja |
Środa
09.04.2025 |
Zupa z białej kapusty z ziemniakami
Fasolka po bretońsku, ziemniaki, kompot wieloowocowy
|
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał |
Czwartek
10.04.2025 |
Zupa gulaszowa, pieczywo mieszane
Pyzy w sosie truskawkowym, napar z melisy |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca |
Piątek
11.04.2025 |
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka Colesław, kompot z czarnej porzeczki |
Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca, ryba |
Poniedziałek
14.04.2025 |
Zupa ziemniaczana, pieczywo mieszane
Makaron z twarogiem i musem jabłkowym , kompot śliwkowy |
Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten |
Wtorek
15.04.2025 |
Rosół z zacierką
Gołąbki inaczej, ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego, woda z cytryną i miodem |
Alergeny: gluten ,,nabiał, seler, soja |
Środa
16.04.2025 |
Zupa węgierska, pieczywo mieszane
Pierogi leniwe z sosem waniliowym, kompot wiśniowy |
Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca |
Czwartek
17.04.2025 |
Zupa neapolitańska
Zrazy wieprzowe, kasza pęczak, ogórek konserwowy kompot malinowy |
Alergeny: seler, gluten, gorczyca, nabiał, soja |
Piątek
18.04.2025 |
Zupa brokułowa z ziemniakami
Hamburger rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty ,napar z melisy |
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca ,gluten, ryba |
Wtorek
22.04.2025 |
Zupa wiosenna
Krokiety z mięsem z sosem pieczarkowym, kompot owocowy |
Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, jaja |
Środa
23.04.2025 |
Zupa kapuśniak, pieczywo mieszane
Pieczeń rzymska, kasza gryczana, surówka z warzyw mieszanych kompot agrestowy |
Alergeny: gluten, nabiał, seler, jaja |
Czwartek
24.04.2025 |
Zupa ogórkowa
Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, surówka z selera, herbata owocowa |
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał ,jaja |
Piątek
25.04.2025 |
Zupa łososiowa
Pierogi z serem i sosem waniliowym ,surówka z marchewki ze śmietanką, kompot wieloowocowy |
Alergeny: seler, nabiał, gluten, gorczyca |
Poniedziałek
28.04.2025 |
Zupa ryżowa
Spaghetti z sosem bolońskim i serem, kompot malinowy |
Alergeny: nabiał, seler, gorczyca |
Wtorek
29.04.2025 |
Rosół z makaronem
Potrawka z kurczaka, ryż, marchewka z groszkiem, napar z mięty |
Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten |
Środa
30.04.2025 |
Zupa barszcz ukraiński
Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, fasolka szparagowa z bułką tartą, kompot jabłkowy |
Alergeny :gorczyca, seler, nabiał ,soja, jaja |
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Soja i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje
8. Seler i produkty pochodne
9. Gorczyca i produkty pochodne
10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
- REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr 12 /2020
Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5
im.Dzieci Polskich w Pile
z dnia 27 sierpnia 2020
REGULAMIN STOŁÓWKI
Szkoły Podstawowej nr 5
im. Dzieci Polskich w Pile
- Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną dla uczniów i pracowników szkoły.
2. Obiady wydawane są dla:
– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,
– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,
– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.
3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15
4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.
5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.
6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.
7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.
8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe
SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,
AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18
64-920 PIŁA
NR KONTA SZKOŁY:
46102038440000180201392224
9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata
NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022
10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.
11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.
12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.
13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.
14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :
w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30
w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20
15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.
16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19