ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY
PAŹDZIERNIK 2025r.
WYNOSI :
DLA UCZNIÓW:
22 dni x 7,00 zł = 154,00 zł
DLA NAUCZYCIELI:
22 dni x 14,10 zł = 310,20 zł
WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE
OD 01.10.2025r. – 05.10.2025r.
Opłata za obiady płatna tylko na konto bankowe.
Nr konta: 46 1020 3844 0000 1802 0139 2224
UWAGA!
Prosimy o przestrzeganie podanych terminów i wpłatę podanej kwoty.
Karta-zgloszenia-na-obiady
PAŹDZIERNIK 2025
Środa 01.10.2025 |
Zupa: kalafiorowa, pieczywo mieszane Kotlet pożarski, ziemniaki z koperkiem, brokuł na masełku, kompot śliwkowy, jabłko |
Alergeny: mleko, jaja, seler, gluten |
Czwartek02.10.2025 | Zupa: gulaszowa na wołowinie, pieczywo mieszane Pyzy drożdżowe w sosie truskawkowo-jogurtowym, kompot wieloowocowy banan |
Alergeny: mleko, seler, gluten |
Piątek03.10.2025 | Zupa: pomidorowa z makaronemPaluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, marchewki z natką pietruszki, kompot truskawkowy, śliwka |
Alergeny: ryby, gluten, seler |
Poniedziałek06.10.2025 | Zupa: grysikowa Makaron spaghetti z sosem bolońskim i żółtym serem, kompot z czarnej porzeczki, gruszka |
Alergeny: seler, gluten, mleko |
Wtorek
07.10.2025 |
Zupa: krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym Boeuf strogonow z papryką i pieczarkami, kasza pęczak, surówka z marchewki ananasa, kompot wiśniowy, woda mineralna 0,5l |
Alergeny: seler, gluten, mleko |
Środa08.10.2025 | Zupa: fasolowa, pieczywo mieszane Racuchy drożdżowe z powidłami śliwkowymi i cukrem pudrem, napar z mięty, jabłko |
Alergeny: mleko, jaja, seler, gluten |
Czwartek09.10.2025 | Zupa: marchewkowa Kebab z kurczaka w bułce, sos czosnkowy, sałata, pomidor, kompot truskawkowy, śliwki suszone |
Alergeny: mleko, seler, gluten, soja |
Piątek10.10.2025 | Zupa: żurek z jajkiem i białą kiełbaską, pieczywo mieszane Filet z morszczuka smażony, ziemniaki z koperkiem, surówka szwedzka, kompot wieloowocowy, gruszka |
Alergeny: jaja, mleko, ryby, seler |
Poniedziałek13.10.2025 | Zupa: brokułowa, pieczywo mieszane Łazanki z kiszoną kapustą, herbata miętowa, banan |
Alergeny: seler, gluten, mleko |
Środa15.10.2025 | Zupa: jarzynowa z brukselką, pieczywo mieszane Pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym, ziemniaki puree, talarki z marchewki z miodem, kompot z czarnej porzeczki, mus owocowy |
Alergeny: mleko, jaja, seler |
Czwartek16.10.2025 | Zupa: neapolitańska z zacierką Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, świeżego ogórka i pomidora z sosem vinegret, kompot wieloowocowy, orzechy włoskie |
Alergeny: mleko, jaja, seler, soja, gorczyca, orzechy |
Piątek17.10.2025 | Zupa: owocowa z makaronem Filet rybny w sosie greckim z warzywami, ziemniaki puree, herbata rumiankowa, jabłko |
Alergeny: ryby, gluten, mleko |
Poniedziałek20.10.2025 | Zupa: barszcz ukraiński, pieczywo mieszane Pierogi z twarogiem i ziemniakami z okrasą z cebulki, kompot malinowy, śliwka |
Alergeny: seler, gluten |
Wtorek21.10.2025 | Zupa: koperkowa z lanymi kluseczkami Schab w sosie własnym, ziemniaki puree, surówka z ogórka kiszonego z cebulką i miodem, kompot wiśniowy, gruszka |
Alergeny: mleko, seler, gluten |
Środa22.10.2025 | Zupa: meksykańska, pieczywo mieszane Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem, napar z mięty, banan |
Alergeny: gluten, seler, mleko, |
Czwartek23.10. 2025 | Zupa: z fasolki szparagowej, pieczywo mieszane Makaron z kurczakiem w sosie serowo-szpinakowym, kompot z czarnej porzeczki, mandarynka |
Alergeny: gluten, seler, mleko |
Piątek24.10.2025 | Zupa: krupnik, pieczywo mieszane Filet rybny z serem, ziemniaki z koperkiem , surówka z selera z orzechami włoskimi, kompot śliwkowy, jogurt owocowy |
Alergeny: ryby, mleko, seler, gluten, orzechy |
Poniedziałek27.10.2025 | Zupa: grochowa, pieczywo mieszaneMakaron z twarogiem, kompot wieloowocowy, jabłko | Alergeny : mleko, seler, gluten |
Wtorek28.10.2025 | Zupa: szczawiowa z jajkiem, pieczywo mieszane Kotlet siekany z kurczaka z żółtym serem, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z porem, kompot wiśniowy, woda mineralna 0,5l |
Alergeny: mleko, jaja, seler, soja, gluten |
Środa 29.10.2025 |
Zupa: ogórkowa, pieczywo mieszane Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraczki gotowane, herbata rumiankowa, banan |
Alergeny: gluten, seler, mleko |
Czwartek 30.10.2025 |
Zupa: rosół z makaronem Bitka z indyka w sosie śmietanowym, ryż paraboliczny, marchewka z groszkiem, kompot agrestowy |
Alergeny: mleko, seler, gluten |
Piątek 31.10.2025 |
Zupa: barszcz zabielany z ziemniakami pieczywo mieszane Hamburger rybny, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną papryką i kukurydzą, kompot truskawkowy |
Alergeny: |
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Soja i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje
8. Seler i produkty pochodne
9. Gorczyca i produkty pochodne
10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
- REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr 12 /2020
Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5
im. Dzieci Polskich w Pile
z dnia 27 sierpnia 2020
REGULAMIN STOŁÓWKI
Szkoły Podstawowej nr 5
im. Dzieci Polskich w Pile
- Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną dla uczniów i pracowników szkoły.
2. Obiady wydawane są dla:
– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,
– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,
– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.
3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15
4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.
5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.
6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.
7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.
8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe
SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,
AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18
64-920 PIŁA
NR KONTA SZKOŁY:
46102038440000180201392224
9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata
NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022
10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.
11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.
12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.
13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.
14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :
w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30
w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20
15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.
16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19