Ułatwienia dostępu

Stołówka szkolna

ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY
WRZESIEŃ 2025r.

WYNOSI :

 

DLA UCZNIÓW:

21 dni x 7,00 zł = 147,00 zł

 

DLA NAUCZYCIELI:

21 dni x 14,10 zł = 296,10 zł

 

  WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE

 OD 01.09.2025r. – 05.09.2025r.

 

Opłata za obiady płatna tylko na konto bankowe.

Nr konta: 46 1020 3844 0000 1802 0139 2224

 

UWAGA!
Prosimy o przestrzeganie podanych terminów i wpłatę podanej kwoty.

Karta-zgloszenia-na-obiady

 

WRZESIEŃ 2025

Wtorek

02.09.2025

Zupa: jarzynowa, pieczywo mieszane

Makaron spaghetti z sosem bolońskim i serem mozarella, kompot agrestowy, śliwka

Alergeny:
mleko, seler, zboża
Środa

03.09.2025

Zupa: rosół z makaronem

Potrawka z kurczaka, ryż paraboliczny,
marchewka z groszkiem ,kompot truskawkowy, banan

Alergeny:
mleko, zboża, soja, seler,  
Czwartek

04.09.2025

Zupa: ogórkowa

Gulasz wieprzowy, ziemniaki, buraczki gotowane, napar z melisy, jabłko

Alergeny:
zboża, seler, mleko,
Piątek

05.09.2025

Zupa: z białej kapusty

Paluszki rybne z serem i ziołami, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot malinowy

Alergeny:
ryby,  mleko, seler, zboża
Poniedziałek

08.09.2025

Zupa: grochowa, pieczywo mieszane

Naleśniki z twarogiem i sosem truskawkowym, kompot wiśniowy, gruszka

Alergeny:
jaja, mleko, seler, zboża
Wtorek

09.09.2025

Zupa: pomidorowa z ryżem

Kotlet schabowy, ziemniaki, fasolka szparagowa
z bułka tartą i masełkiem, kompot z czarnej porzeczki, woda mineralna 0,5l

Alergeny:
jaja, mleko, seler, zboża,
Środa

10.09.2025

Zupa krupnik, pieczywo mieszane

Makaron penne z kurczakiem w sosie serowo-szpinakowym, kompot śliwkowy, banan

Alergeny:
mleko, zboża, seler
Czwartek

11.09.2025

Zupa: krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym

Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym, ziemniaki,  surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy, gruszka

Alergeny:
jaja, mleko, zboża, seler
Piątek

12.09.2025

Zupa: owocowa z makaronem

Filet smażony z morszczuka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot jabłkowy, śliwka

Alergeny:
ryby, mleko, zboża
Poniedziałek

15.09.2025

Zupa: kalafiorowa, pieczywo mieszane

Kurczak w sosie curry, ryż,
bukiet warzyw na masełku, herbata owocowa,
mus owocowy

Alergeny:
mleko, zboża, seler
Wtorek

16.09.2025

Zupa: neapolitańska z zacierką

Nuggetsy drobiowe, ziemniaki, mix sałat z pomidorkami i ogórkiem, kompot agrestowy

Alergeny:
mleko, seler, jaja, zboża,  
Środa

17.09.2025

Zupa: wiosenna

Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria,
kompot śliwkowy, jabłko

Alergeny:
mleko, jaja, zboża
Czwartek

18.09.2025

Zupa: pieczarkowa z makaronem

Szynka w sosie własnym, kluski śląskie,
surówka z modrej kapusty, kompot wiśniowy, banan

Alergeny:
zboża, seler, mleko
Piątek

19.09.2025

Zupa: łososiowa

Pierogi z serem i sosem waniliowym,
kompot wieloowocowy, śliwka

Alergeny:
mleko,  seler, zboża
Poniedziałek

22.09.2025

Zupa: meksykańska, pieczywo mieszane

Kluski leniwe z masełkiem i cynamonem,
kompot gruszkowy, mieszanka studencka Niepodległości 18

Alergeny:
mleko, jaja, seler, zboża
Poniedziałek

22.09.2025

Zupa ryżowa

Fasolka po bretońsku, ziemniaki, kompot gruszkowy, mieszanka studencka. Kujawska 18

Alergeny: nabiał. Gluten, seler
Wtorek

23.09.2025

Zupa: wiedeńska

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki ,kompot z czarnej porzeczki

Alergeny:
mleko, jaja, seler
Środa

24.09.2025

Zupa: z fasolki szparagowej, pieczywo mieszane

Filet drobiowy panierowany, ziemniaki,
surówka wielowarzywna, napar z mięty,
woda mineralna 0,5l

Alergeny:
mleko, jaja, zboża, seler
Czwartek

25.09. 2025

Zupa: brokułowa, pieczywo mieszane

Bitki ze schabu w sosie, kopytka, surówka z czerwonej kapusty, jabłka i prażonego słonecznika, kompot śliwkowy, jabłko

Alergeny:
mleko, seler, zboża
Piątek

26.09.2025

Zupa: barszcz ukraiński

Kotleciki rybne, ziemniaki, surówka colesław, kompot agrestowy

Alergeny:
ryby, jaja, mleko, seler, soja
Poniedziałek

29.09.2025

Zupa: cygańska, pieczywo mieszane

Makaron w sosie carbonara z boczkiem,
kompot truskawkowy, gruszka

Alergeny:
mleko,  zboża, seler,
Wtorek

30.09.2025

Zupa: koperkowa z ryżem

Udko drobiowe z pieca, ziemniaki,
mini marchewka, kompot wiśniowy,
 soczek owocowy 100% ze słomką

Alergeny:
mleko, seler, zboża


Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im. Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19

Przewijanie do góry