Stołówka szkolna

ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY
W KWIETNIU 2025r.

WYNOSI :

 

DLA DZIECI:

18 dni x 7,00 zł = 126,00 zł

 

DLA NAUCZYCIELI :

18 dni x 13,50 zł = 243,00 zł

 

                         

  WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE

 OD 01.04.2025r. – 10.04.2025r.

Opłata za obiady płatna tylko na konto bankowe.

Nr konta: 46 1020 3844 0000 1802 0139 2224

Proszę o terminowe wpłaty.

Rodziców dzieci korzystających ze stołówki prosimy o wypełnienie karty zgłoszenia

Karta zgłoszenia na obiady

Obiady – klas 1-8

Kwiecień 2025 r.

 

Wtorek

01.04.2025

Zupa warzywna z brukselka

Pierogi ruskie, kompot wiśniowy

Al. Niepodległości 18

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał
Wtorek

01.04.2025

Zupa warzywna z brukselką

Krokiety z mięsem, surówka z kapusty pekińskiej ,kompot wiśniowy Kujawska 18

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca, soja seler
Środa

02.04.2025

Zupa grysikowa

Gulasz węgierski, kopytka,  napar z melisy

Alergeny: gluten, jaja, nabiał, seler
Czwartek

03.04.2025

Zupa pomidorowa z makaronem

Bitka drobiowa w sosie własnym, ryż, mini marchewki, kompot jabłkowy

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Piątek

04.04.2025

Zupa owocowa

Filet rybny z smażony, ziemniaki, surówka z białej  kapusty z koperkiem i majonezem, napar z mięty

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, ryba
Poniedziałek

07.04.2025

Zupa krupnik, pieczywo mieszane

Makaron penne z kurczakiem , szpinakiem i  warzywami

 kompot truskawkowy

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca, gluten
Wtorek

08.04.2025

Zupa krem z zielonego groszku

Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, lemoniada

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten ,soja,jaja
Środa

09.04.2025

Zupa z białej kapusty z ziemniakami

Fasolka po bretońsku, ziemniaki, kompot wieloowocowy

 

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał
 Czwartek

10.04.2025

Zupa gulaszowa, pieczywo mieszane

Pyzy w sosie truskawkowym, napar z melisy

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Piątek

11.04.2025

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami

Paluszki rybne, ziemniaki, surówka Colesław, kompot z czarnej porzeczki

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca, ryba
Poniedziałek

14.04.2025

Zupa ziemniaczana, pieczywo mieszane

Makaron z twarogiem i musem jabłkowym , kompot śliwkowy

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten
Wtorek

15.04.2025

Rosół z zacierką

Gołąbki inaczej, ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego, woda z cytryną i miodem

Alergeny: gluten ,,nabiał, seler, soja
Środa

16.04.2025

Zupa węgierska, pieczywo mieszane

Pierogi leniwe z sosem waniliowym, kompot wiśniowy

Alergeny: gluten, seler, nabiał, gorczyca
Czwartek

17.04.2025

Zupa neapolitańska

Zrazy wieprzowe, kasza pęczak, ogórek konserwowy kompot malinowy

Alergeny: seler, gluten,  gorczyca, nabiał, soja
Piątek

18.04.2025

Zupa brokułowa z ziemniakami

Hamburger rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty ,napar z melisy

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca ,gluten, ryba
Wtorek

22.04.2025

Zupa wiosenna

Krokiety z mięsem z  sosem pieczarkowym, kompot owocowy

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten, jaja
Środa

23.04.2025

Zupa kapuśniak, pieczywo mieszane

Pieczeń rzymska, kasza gryczana, surówka z warzyw mieszanych kompot agrestowy

Alergeny: gluten, nabiał, seler, jaja
Czwartek

24.04.2025

Zupa ogórkowa

Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, surówka z selera, herbata owocowa

Alergeny: gluten, seler, gorczyca, nabiał ,jaja
Piątek

25.04.2025

Zupa łososiowa

Pierogi z serem i sosem waniliowym ,surówka z marchewki ze śmietanką, kompot wieloowocowy

Alergeny: seler, nabiał, gluten,  gorczyca
Poniedziałek

28.04.2025

Zupa ryżowa

Spaghetti z sosem bolońskim i serem, kompot malinowy

Alergeny: nabiał, seler, gorczyca
Wtorek

29.04.2025

Rosół z makaronem

Potrawka z kurczaka, ryż, marchewka z groszkiem, napar z mięty

Alergeny: seler, nabiał, gorczyca, gluten
     
Środa

30.04.2025

Zupa barszcz ukraiński

Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, fasolka szparagowa z bułką tartą, kompot jabłkowy

Alergeny :gorczyca, seler, nabiał ,soja, jaja

 


Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im.Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020                                                                                 

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19