Stołówka szkolna Niepodległosci (klasy 1-3)

OBIADY 

Odpłatność za obiady w styczniu 2025

UCZNIOWIE  (ilość obiadów 9 x 7,00) – 63,00

NAUCZYCIELE (9 dni x 13,50)  – 121,50

WPŁATY BĘDĄ PRZYJMOWANE  od 2 do 10 stycznia 2025

Prosimy o terminowe wpłaty ze względu na zbliżające się ferie zimowe

     WPŁATY PROSZĘ PRZEKAZYWAĆ WYŁĄCZNIE PRZELEWEM NA NR KONTA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W PILE:

46 1020 3844 0000 1802 0139 2224      

W tytule przelewu należy zamieścić informację:
Wpłata za obiady za miesiąc grudzień 2024 r., imię i nazwisko dziecka oraz klasę.

Rodziców dzieci korzystających ze stołówki prosimy o wypełnienie karty zgłoszenia

Karta zgłoszenia na obiady

Obiady – Niepodległości klas 1-3

Styczeń 2025 r.

Wtorek

07.01.2025r.

Zupa: grochowa, pieczywo. Ryż na mleku z jabłkami, herbata miętowa Alergeny: gorczyca, nabiał, seler, jaja
Środa

08.01.2025 r.

Zupa: wiedeńska, udko z  pieca , ziemniaki, surówka z marchewki z ananasem, kompot malinowy, jabłko Alergeny: gluten, seler, nabiał,
Czwartek

09.01.2025 r.

Zupa :jarzynowa, kotlet mielony ziemniaki, buraczki, kompot agrestowy Alergeny: seler, nabiał, gluten,
Piątek

10.01.2025r

Zupa: kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron ze szpinakiem, grillowana ryba, kompot wieloowocowy, banan Alergeny: seler, nabiał,  gorczyca, jaja, ryby 
Poniedziałek

13.01.2025 r.

Zupa: Ogórkowa ,pierogi leniwe z sosem waniliowym,  kompot truskawkowy Alergeny: gluten, seler, nabiał,
Wtorek

14.01.2025 r.

Zupa: kalafiorowa z koperkiem, schab w jarzynach, kasza bulgur, napar z melisy, mus owocowy Alergeny: seler, nabiał,  gorczyca, jaja, gluten, 
Środa

15.01.2025 r.

Zupa: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami , gulasz z indyka, ziemniaki, marchewka mini z masełkiem i miodem, kompot z czarnej porzeczki Alergeny: gluten, seler, jaja, nabiał
Czwartek

16.01.2025 r.

Zupa: krupnik, makaron spaghetti z sosem bolońskim z serem, kompot śliwkowy ,mandarynka Alergeny: gluten, seler, nabiał,
Piątek

17.01.2025 r.

Zupa: z kapusty białej, paluszki rybne, ziemniaki , mizeria, kompot malinowy Alergeny: seler, nabiał, gluten,  ryba,

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamult

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )

7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, orzechy arachidowe, pistacje

8. Seler i produkty pochodne

9. Gorczyca i produkty pochodne

10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

    REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Załącznik nr 1 do Zarządzenia nr  12 /2020

Dyrektora Szkoły Podstawowej nr5

im.Dzieci Polskich w Pile

z dnia 27 sierpnia 2020                                                                                 

REGULAMIN STOŁÓWKI

Szkoły Podstawowej nr 5

im. Dzieci Polskich w Pile

  1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną  dla uczniów i pracowników  szkoły.

2. Obiady wydawane są dla:

– uczniów oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych wnoszących opłaty indywidualne,

– dla dzieci, których dożywianie finansowane jest z MOPS-u,

– dla pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.

3. Posiłki wydawane są w godzinach: w budynku przy Kujawskiej -11.30 – 1345 , w budynku przy Niepodległości – 11.30 do 13.15

4. W przypadkach uzasadnionych (wynikających z organizacji pracy szkoły) pora obiadów może ulec zmianie. Korzystający z obiadów będą o tym fakcie poinformowani dzień wcześniej.

5. Podczas wydawania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek i pracownicy szkoły.

6. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

7. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, a także prezentować innych niestosownych zachowań.

8. Obiady w systemie abonamentowym należy wykupić na okres miesiąca. Wpłat za obiady należy dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na konto bankowe

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 5 IM. DZIECI POLSKICH,

AL. NIEPODLEGŁOŚCI 18

64-920 PIŁA

NR KONTA SZKOŁY:

46102038440000180201392224

9. Wpłat należy dokonywać w dniach od 1 do 5 każdego miesiąca. W tytule przelewu powinno znaleźć się  imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

NP. JAN KOWALSKI, KLASA II a, OBIADY WRZESIEŃ 2022

10. Przed wejściem do stołówki uczeń podaje nazwisko dyżurującemu wychowawcy, który zaznacza obecność na liście przy nazwisku ucznia.

11. Można zrezygnować z obiadu telefonicznie u intendenta. Rezygnacja na dzień bieżący musi być zgłoszona do godz. 9.00. Zgłoszenia po godz. 9.00 (do 14.00) dotyczą rezygnacji z kolejnych dni. W przypadku zgłoszonej nieobecności (zgłoszenia do godz. 9.00) zwrotowi podlega dzienna stawka żywieniowa za każdy dzień od dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie.

12. Odliczenie kwoty zwrotu następuje tylko za zgłoszoną nieobecność z odpłatności w następnym miesiącu. Odliczenie, o którym mowa nie dotyczy czerwca i grudnia oraz miesiąca, po którym następuje rezygnacja z posiłków.                                                                                              

13. W razie rezygnacji z całomiesięcznych obiadów należy powiadomić intendenta do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego rezygnację.

14. Dla uczniów przebywających na zwolnieniu lekarskim, których finansowane żywienie jest przez MOPS , obiad wydawany jest rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu tylko w wyznaczonej godzinie :

w budynku przy Niepodległości o godzinie –13.15 do 13.30

 w budynku przy Kujawskiej o godzinie – 13.00 do 13.20

15. Ze względów epidemicznych odbierający obiad przekazuje pojemniki pracownikowi szkoły w holu szkoły podając nazwisko dziecka i tam czeka na odbiór posiłku.

16. Procedury higieniczne dotyczące żywienia i wydawania posiłków związane z zagrożeniem epidemicznym zawarte są w Zasadach Organizacji pacy szkoły i PROCEDURACH BEZPIECZEŃSTWA W OKRESIE PANDEMII COVID-19